“NEO Hockey wil op de plek van het huidige veld een nieuw waterveld realiseren”, zegt voorzitter Peter Queeckers. 

“NEO Hockey wil op de plek van het huidige veld een nieuw waterveld realiseren”, zegt voorzitter Peter Queeckers. © Dirk Vertommen

Vlaamse subsidies voor sportinfrastructuur: NEO Hockey laat nieuw waterveld aanleggen

Mechelen -

De Vlaamse regering investeert een totaalbedrag van bijna 1,5 miljoen euro in sportinfrastructuur in Mechelen. Zo zijn er onder andere subsidies voor hockeyclub NEO Hockey in De Nekker en werd er geld vrijgemaakt voor de realisatie van een grote sportsite aan de Uilmolenweg.

Stijn Van de Sande

Voor de dossiers in Mechelen trekt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) via Sportspurt een bedrag van precies 1.432.100,74 euro uit. Hockeyclub NEO Hockey ontvangt een subsidie van exact 203.131,10 euro. Met dat geld wordt er op de terreinen van de hockeyclub in sport- en recreatiedomein De Nekker een nieuw veld aangelegd. Dat gebeurt in samenwerking met de provincie Antwerpen en de stad Mechelen.

“Belangrijke stap”

“Momenteel beschikken we over één traditioneel veld”, zegt voorzitter Peter Queeckers. “Dat veld wordt vijftig meter verplaatst en op de vrijgekomen ruimte willen we een waterveld aanleggen. Dat waterveld hebben we nodig als we onze ploegen in de nationale reeksen willen behouden. Een tweede veld drong zich ook op, want de voorbije jaren is de club sterk gegroeid. Momenteel hebben we zo’n driehonderd leden.”

NEO Hockey hoopt het nieuwe waterveld in september 2022 feestelijk in te kunnen huldigen. “Het is een belangrijke stap voor onze club. Tijdens de coronacrisis hebben vrijwilligers de cafetaria volledig vernieuwd en intussen zijn we ook de enige SDG-gecertificeerde (Sustainable Development Goals, red.) hockeyclub van Europa. Dat wil zeggen dat we aandacht hebben voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, bijvoorbeeld op het vlak van inclusie zoals G-sport. Het nieuwe veld vormt een mooie aanvulling op die vernieuwingen.”

Voorzitter Peter Queeckers in de vernieuwde cafetaria van NEO Hockey.

Voorzitter Peter Queeckers in de vernieuwde cafetaria van NEO Hockey. © Dirk Vertommen

Uilmolenweg

De geplande sport- en recreatiesite langs de Uilmolenweg of Hotelweg krijgt het grootste deel van de Mechelse koek. De Vlaamse regering maakt er een bedrag van 987.500,00 euro voor vrij. De bestaande voetbalterreinen op de hoek met de Hombeeksesteenweg worden vervangen door een groot sportpark. De stad werkt daarvoor samen met de provincie en het Vrijbroekpark.

“Tijdens de eerste fase komt er een nieuw gebouw en geven we prioriteit aan een rugbyveld”, zegt schepen Sport van Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+). “Verder komen er een kunst- en natuurgrasveld voor voetbal en multifunctionele beachterreinen. We leggen ook een verhard multisportveld aan dat dienst kan doen als evenementenlocatie en een deel van de Finse piste wordt gerealiseerd.”

De aanvraag voor een omgevingsvergunning wordt eerstdaags ingediend. “We hopen daarna zo snel mogelijk te kunnen starten met de bouw van het complex”, zegt Labsir. Bij de start van het seizoen 2022-2023 in september volgend jaar moet het rugbyveld alvast speelklaar zijn. In de loop van 2023 moet de eerste fase volledig afgerond zijn.”

Het resterende bedrag van 241.469,64 euro gaat naar het nieuwe fitness- en padelcentrum Sportico 28.

LEES OOK: Eerste ontwerp voor sportsite aan Vrijbroekpark is klaar

LEES OOK: Jasper (32) maakt met nieuwe Mechelse atletiekpiste grote droom waar

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio