© Theo Derkinderen

Twee natuurbranden op 300 meter afstand van mekaar

Puurs -

In het natuurdomein Tekbroek in Puurs (Puurs-Sint-Amands) brak maandagnamiddag op twee plaatsen brand uit. Telkens ging het om een grasland dat vuur vatte. Er is nu een onderzoek naar de oorzaak van de brand gestart, temeer omdat beide weilanden amper 300 meter van mekaar liggen.

De eerste brand ontstond op een weiland, te midden van het natuurdomein Tekbroek. Omdat er in het domein alleen maar wandel- en fietswegeltjes zijn, was het voor de brandweer zo goed als onmogelijk om er met grote brandweerwagens te geraken. Uiteindelijk kreeg de brandweer het vuur snel onder controle door de vlammen neer te slaan met een soort vuurklopper. Gedroogd stro dat nog op de weide lag, werd door de brandweer weggehaald om te vermijden dat het ook vuur zou vatten.

 ©  Theo Derkinderen

Bijna gelijktijdig met de eerste brand, liep er een tweede melding binnen van een natuurbrand. Deze keer had een strook gras, aan de ingang van het natuurdomein op het Scheeveld, vuur gevat. Ook hier kreeg de brandweer de vlammen snel onder controle. Hier kon wel met water worden geblust.

 ©  Theo Derkinderen

Hoe de branden precies zijn ontstaan, wordt nu onderzocht door de politie. Brandstichting wordt niet uitgesloten, temeer omdat beide weilanden in vogelvlucht amper 300 meter van mekaar liggen. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hulpdiensten