©  REUTERS

Coronastress in kamp-Biles: teamgenote positief, staflid in quarantaine

Een Amerikaanse gymnaste heeft positief getest op het coronavirus in het trainingskamp van de Verenigde Staten in het Japanse Inzai. De teamgenote van Simone Biles is samen met een staflid in quarantaine geplaatst, zo werd maandag bekendgemaakt.

Jonas Withouck

De identiteit van de atlete, die deel uitmaakt van de Amerikaanse selectie aan de zijde van superster Simone Biles, blijft anoniem. “De gymnaste is in quarantaine gegaan en vertoont geen symptomen”, aldus Kimiya Kosaku, stadsambtenaar van Inzai. “Het staflid wordt beschouwd als risicocontact en ging daarom eveneens in afzondering.”

Simone Biles testte dus negatief, maar de organisatie en de Amerikanen houden hun hart vast. Biles was op de vorige Olympische Spelen in Rio goed voor vijf medailles en belooft in Tokio opnieuw één van de sterren op het toneel te worden. Samen met de Amerikaanse turnploeg is Biles ondertussen afgereisd naar het Olympisch dorp in Tokio.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.