Bandensporen tonen de mogelijkheid om naast het paaltje te rijden. 

Bandensporen tonen de mogelijkheid om naast het paaltje te rijden. © Filip Spoelders

Paaltje en politie moeten ongewenste auto’s van kasteeldomein houden

Edegem -

Sinds de opening van horecazaken Brasserie Hof ter Linden en later restaurant Stable in de koetshuizen van kasteel Hof ter Linden parkeren gasten te pas en te onpas op het plein voor het kasteel. Een paaltje in de zijdreef en de inzet van politie moeten dit voorkomen.

Filip Spoelders

Het gebeurt geregeld dat geparkeerde auto’s het historisch uitzicht van het kasteelplein met zijn twee koetshuizen ontsiert. Daar moet nu verandering in komen met de plaatsing van een paaltje in de zijdreef langs de Patronaatstraat. De bezoekers aan het restaurant Stable kunnen nog op een tijdelijk parking rijden maar dan stopt de doorgang. “We hebben een paaltje geplaatst omdat een permanente afsluiting niet mogelijk is. Leveranciers en de hulpdiensten moeten nog doorgang hebben”, geeft burgemeester Koen Metsu (N-VA) aan.

Aan de bandensporen te zien, is het duidelijk dat sommige automobilisten zich toch tussen het paaltje en de bomen wringen. “Hardleerse chauffeurs rijden er langs om naar de horecazaken te rijden. De politie is op de hoogte en zal controles uitvoeren. Wie toch denkt te moeten passeren, loopt het risico op een boete. Ook de uitbaters van de horecazaken werd gevraagd om hun klanten er attent op te maken niet tot aan het kasteel te rijden.”

Op termijn hoopt het gemeentebestuur dat een nieuwe centrumparking van meer dan tachtig plaatsen langs de hoofddreef voor een definitieve oplossing voor de parkeerproblemen gaat zorgen. Maar door een juridische strijd voor de Raad van Vergunningsbetwistingen en een negatief advies van de Vlaamse commissie voor onroerend erfgoed lopen deze plannen al jaren vertraging op. “We zijn overtuigd dat we met ons aangepast dossier nu wel de nodige positieve adviezen zullen krijgen”, kijkt de burgemeester vooruit.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio