© Politie Antwerpen

16-jarigen brengen drugs rond met bromfiets

Twee 16-jarigen zijn afgelopen weekend betrapt op drugshandel. De politie nam hun bromfiets, waarmee ze zich verplaatsten door Antwerpen en Merksem, in beslag. Bij hen thuis trof politie onder meer drugs, cash geld en luxekledij aan.

Het drugsondersteuningsteam (DOT) merkte de eerste jongeman op omdat hij op de Singel rondreed met de gsm in de hand. “De nummerplaat van de bromfiets bleek gelinkt aan een minderjarige die gekend stond voor het verkopen van drugs”, zegt de politie, die besloot hem te volgen.

In de Spoorwegstraat en in de Vleminckstraat bleek hij cocaïne te dealen, waarna de politie overging tot controle. “De 16-jarige was in het bezit van geld en gsm-toestellen. Bij hem thuis werd nog eens 31 gram cocaïne aangetroffen”, aldus Willem Migom van de Antwerpse politie.

 © Politie Antwerpen

Ook in Merksem bleek een 16-jarige drugs rond te brengen op zijn bromfiets. “Bij het buitenkomen van een pand controleerde het wijkondersteuningsteam (WOT) Noord de jonge bestuurder In de bromfiets werden 19 dosissen cocaïne aangetroffen. Bij een huiszoeking werd nog luxekledij en cash geld in beslag genomen”, zegt Migom.

Beide 16-jarigen werden voorgeleid bij de jeugdrechter en zagen hun bromfiets in beslag genomen worden.

 © Politie Antwerpen

Tijdens toezicht in de buurt rond het Stadspark werd afgelopen weekend ook een dealer opgepakt door het WOT Centrum. Hij had net cannabis verkocht en werd onderschept op zijn elektrische step in de Van Breestraat. Bij de 23-jarige man thuis nam de politie 1.140 euro, 915 gram cannabis, 37 gram cocaïne en 88 gram hasj in beslag. De man werd voorgeleid en aangehouden.

 © Politie Antwerpen

jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners