Een simulatie van de vernieuwde basisschool De Rekke.  

Een simulatie van de vernieuwde basisschool De Rekke.  © rr

Startsein voor grote uitbreiding basisschool De Rekke

Hoevenen -

Begin augustus wordt begonnen met de afbraak van de oude eetzaal van de gemeentelijke basisschool De Rekke. In het najaar van 2022 staat er dan een gloednieuw gebouw met kleuterklassen, refter, turn- en danszaal.

Enkele jaren geleden kocht de gemeente de gronden Van Look, gelegen tussen De Rekke en sporthal Attenhoven. Het ging om een uitbreiding van 8.000 vierkante meter waarvan er nu 2.000 worden bebouwd. Meteen werd de oppervlakte van de school verdubbeld. Toen een studie van de universiteit van Leuven stelde dat het aantal kleuters in de toekomst zou dalen, werd de uitbreiding van De Rekke bijgesteld.

Nu staat heel het project in de startblokken. De nieuwbouw komt naast de bestaande lagere school. De huidige refter wordt volledig afgebroken. Tijdens de werken voorziet aannemer Van Roey een veilige scheiding tussen school en werf. De nieuwe vleugel krijgt zeven kleuterklassen, een ontvangstlokaal, een refter met een keuken, een speelgang, wc’s en een ehbo-lokaal. Op het gebouw met de klassen komen een turnzaal, een danszaal, kleedkamers met douches en enkele bergruimtes. De bovenverdieping zal vlot bereikbaar zijn via een trap en een lift.

Burgemeester Rik Frans (N-VA) : “De Hoevense turnverenigingen Vrank en Vrij en Edelweiss hebben al lang nood aan een nieuwe infrastructuur. Door het schooldossier en dat van de turnverenigingen te bundelen ontstond een win-win-situatie. De turnclubs kunnen deze moderne infrastructuur gebruiken zowel tijdens als na de schooluren.”

 

 ©  rr

Groen

De Rekke wil een groene school zijn. Onderwijsschepen Veerle Nonneman : “Zo komt er 6.000 vierkante meter buitenruimte waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Ook het verbindingswegje tussen de parking en de sporthal blijft behouden. Op die manier kunnen ook voetgangers en fietsers de school veilig bereiken.”

De luchtkwaliteit wordt gewaarborgd door aangepaste ventilatie, er is vloerverwarming en daarvoor komt er ook een warmtepomp. Verder worden zonnepanelen en een groendak voorzien. De sporthal krijgt een volledige houten gevelbekleding in thermowood, een houtsoort die geen onderhoud vraagt. Aan de nieuwbouw hangt een prijskaartje van 5.5 miljoen euro. (EvdW)

Vastgoed

Jobs in de regio