Aartselaar aan de linkse en Niel aan de rechtse kant van de straat 

Aartselaar aan de linkse en Niel aan de rechtse kant van de straat © jw

Gemeente stapt mee in rioleringsproject

Aartselaar, Niel, Rumst -

De gemeenteraad gaat akkoord om geld te voorzien voor een rioleringsproject in het westelijk deel van de Pierstraat. De vraag kwam van buurgemeente Niel dat deze werken op haar grondgebied plant. De Matenstraat-Pierstraat is een stukje gedeeld grondgebied.

 

In het kader van goed nabuurschap en om te vermijden dat de straat aan beide kanten er totaal anders zou uitzien of in de toekomst nog eens apart opengelegd moet worden, stapt Aartselaar mee in het Nielse rioleringsproject.

“Ons aandeel werd oorspronkelijk op amper 80.000 euro voorzien, wat voor openbare werken natuurlijk een zeer laag bedrag is”, zegt schepen van Openbare Werken Bart Lambrecht (N-VA). “Het geeft aan dat ons aandeel in de werken erg beperkt is. Voor Niel lopen de werken van aan de spoorweg tot aan en nu dus tot iets over onze gemeentegrens.”

In het kader van subsidiëring door de hogere overheid bestond de vrees dat dit dossier deze zomer een extra gemeenteraad zou vergen. Maar het dossier was administratief net op tijd klaar om het de laatste vergadering voor het verlof, gestemd te krijgen. Ondertussen kregen de inwoners uit Niel en Aartselaar reeds een digitale voorstelling van de planning en timing van hun deel van de werken.

Nog verder doortrekken

De schepen laat weten dat het de bedoeling van het bestuur is om later ook de riolering en het wegdek verder door tot over de N177-Boomsesteenweg aan te pakken. Daarvoor is dan weer een samenwerkingsovereenkomst met die andere buurgemeente Rumst nodig. Over een akkoord hiervoor wordt volgens hem momenteel onderhandeld.

Aartselaar aan de linkse en Niel en Rumst aan de rechtse kant van de straat

Aartselaar aan de linkse en Niel en Rumst aan de rechtse kant van de straat © jw

“Die twee stukken zullen in één project aan één aannemer worden gegund, maar logischerwijze wel pas kunnen worden uitgevoerd als de expresweg N171 is doorgetrokken”, aldus Lambrecht. “Bedoeling is dat overal in de Pierstraat een fietspad in beide richtingen komt. We gaan AWV verzoeken om het kruispunt N177/Pierstraat zodanig in te richten dat fietsers hier ook aan beide kanten van de rijweg kunnen oversteken.”  (jw)

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio