De nieuwe speeltuin in de Ruimtevaartlaan. ©  Joris Herregods

Speeltuin Ruimtevaartlaan klaar (voor lancering)

Deurne -

Het speel- en sportpleintje aan de Ruimtevaartlaan is volledig vernieuwd. De nieuwe (speel)toestellen zijn aangepast aan meerdere doelgroepen en dat alles in het thema ruimtevaart.

Het speel- en sportterrein aan de Ruimtevaartlaan is een herkenningspunt voor de buurt. Na een bevraging bij de kinderen is gekozen om het thema ruimtevaart te behouden. De verschillende planeten uit het zonnestelsel passeren er de revue. Centraal staat een grote uitkijktoren waaruit verschillende speeltoestellen vertrekken. En ook aan de jongeren die op zoek zijn naar meer sportieve uitdagingen, is er gedacht. Zo werden er calisthenicstoestellen en een pannaveld geplaatst.

“Deurne is klaar voor een zonnige zomer vol spel- en sportplezier”, zegt districtsschepen van Sport, Elke Brydenbach (N-VA). “We hebben rekening gehouden met de integrale toegankelijkheid van het speelterrein. Zo kan ook iemand die iets minder mobiel is, toch meegenieten van deze fijne speelplek. En de werken zijn twee maanden vroeger klaar dan verwacht, een welkome meevaller waardoor onze Deurnse kinderen en jongeren nu al in de zomervakantie kunnen genieten van de nieuwe speelplek.” (jas)

De centrale uitkijktoren ©  Joris Herregods

Met wat fantasie banen kinderen zich in de marsrover door de woeste oppervlakte van de planeet Mars ©  Joris Herregods

Een ruimtestation voor de kleinsten ©  Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio