©  BELGA

Marc Brys is de opvolger van Philippe Clement als winnaar van Trofee Raymond Goethals

Marc Brys is maandag uitgeroepen tot winnaar van de Trofee Raymond Goethals, de prijs voor beste Belgische voetbaltrainer, van het jaar 2020. De 59-jarige Antwerpenaar, de trainer van OH Leuven, is de opvolger van Club Brugge-coach Philippe Clement, die de de prijs in 2018 en 2019 won. Ook Charles De Ketelaere mocht een prijs in ontvangst nemen. Hij is de beste nieuwkomer in de Jupiler Pro League.

Valerie Van AvermaetBron: BELGA

Eerder ontvingen ook Eric Gerets (2011), Peter Maes (2012), Francky Dury (2013), Marc Wilmots (2014), Hein Vanhaezebrouck (2015), Michel Preud’homme (2016) en Felice Mazzu (2017) de Trofee Raymond Goethals.

De jury van de Trofee Raymond Goethals bestaat uit voormalige bondscoaches van de Rode Duivels, oud-winnaars van de trofee, scheidsrechters en leden van het organisatiecomité. De verkiezing van 2020 werd vanwege de coronacrisis uitgesteld tot vandaag, net voor de start van seizoen 2021-2022.

Charles De Ketelaere krijgt trofee voor beste nieuwkomer in de Jupiler Pro League

 

 ©  BELGA

Charles De Ketelaere is maandag in restaurant San Daniele in Ganshoren uitgeroepen tot de beste nieuwkomer in de hoogste voetbalklasse. Hij ontving de Trofee Dominique D’Onofrio. De twintigjarige middenvelder van Club Brugge is de tweede laureaat op de erelijst na Yari Verschaeren, die de prijs in december 2019 kreeg.

(belga)

MEER OVER Marc Brys

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL