© rtv

Betonblokken moeten beletten dat weggebruikers in kanaal duikelen

Geel -

Nadat een tachtiger een week geleden met zijn auto in het kanaal in Ten Aard was terechtgekomen, heeft de stad Geel versneld betonblokken aan de waterkant geplaatst. De plannen voor vangrails lagen al op tafel.

Hans Otten

Hulpdiensten moesten vorige week zaterdag een senior op de kanaaloever in de omgeving van de oude bloemmolens in Geel-Ten Aard reanimeren nadat hij met zijn auto per ongeluk in het water was terechtgekomen. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij nog altijd herstelt. Het stadsbestuur liet eind vorige week betonblokken op de oever aanbrengen die een herhaling van de feiten moeten voorkomen.

Om ongevallen zoals vorige week zaterdag te vermijden, waarbij een tachtiger in het kanaal reed, plaatste de stad er betonnen blokken. 

Om ongevallen zoals vorige week zaterdag te vermijden, waarbij een tachtiger in het kanaal reed, plaatste de stad er betonnen blokken. ©  RR

“Dit is een tijdelijke oplossing, want bij de opening van De Bloemfabriek (horecazaak in de oude bloemmolens, red.) in mei hebben we al een dossier opgemaakt om vangrails te plaatsen”, zegt de Geelse burgemeester Vera Celis (N-VA). “Er stond al een hek tegenover de Vaartstraat en paaltjes tegenover de Grotstraat om te voorkomen dat auto’s rechtdoor in het kanaal zouden duikelen, maar tussen die twee plekken was er nog geen afscherming. Zelf ben ik niet zo happig op waterkanten, zo een bescherming van passanten vind ik dus geen overbodige luxe. We moeten nog bekijken of de Vlaamse Waterweg of wij als stad die vangrails gaan plaatsen.”

De betonblokken staan op regelmatige afstand van elkaar. 

De betonblokken staan op regelmatige afstand van elkaar. © Hans Otten

De betonblokken zijn uitgerust met een reflectoren om ze ook ’s nachts zichtbaar te maken. Bovendien staan ze op regelmatige afstand van elkaar en ook niet pal op de rand van het kanaal. “Op de weg voor De Bloemfabriek is het op mooie dagen heel druk, met een komen en gaan van auto’s, fietsers en voetgangers. We willen vermijden dat mensen erover struikelen of erop gaan zitten en achterover vallen om zo direct in het water terecht te komen. Er is dus een veiligheidsstrook ingebouwd.”

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio