Klaar voor de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld. 

Klaar voor de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld. © RR

Fusieclub Excelsior Mariaburg speelt voortaan op ‘Campus Rustoord’

Brasschaat -

Voetbalclub Excelsior Mariaburg, de fusieclub ontstaan uit KFC Excelsior Kaart en de Koninklijke Mariaburg V.K., speelt voortaan op een nieuw kunstgrasveld. De club heeft meteen ook een nieuw gebouw en aangepaste verlichting.

Campus Rustoord is de naam van de site waar de fusieclub haar wedstrijden zal spelen. Die campus bevindt zich in de wijk Kaart.

“Het oude kunstgrasveld was volledig versleten. Naast een nieuw kunstgrasveld hebben we een nieuwbouw gerealiseerd met acht kleedkamers en een ruimte voor de scheidsrechters. Onze kantine was nog in orde. We hebben ook de kleedkamers op onze site in Mariaburg gerenoveerd. In totaal hebben we een project gerealiseerd van 860.000 euro. Gelukkig konden we rekenen op een investeringstoelage van 286.000 euro van de gemeente Brasschaat ”, zegt financieel en sportief verantwoordelijke Frank Valkeneers.

Sportschepen Adinda Van Gerven en waarnemend burgemeester Philip Cools.

Sportschepen Adinda Van Gerven en waarnemend burgemeester Philip Cools. © RR

De fusieclub telt 450 leden. Ze wil zich voornamelijk richten op de jeugd uit de buurt. Voor sportschepen Adinda Van Gerven (N-VA) was dat primordiaal. “De buurt werd uitgenodigd op de openingsplechtigheid. We willen die verbondenheid zeker benadrukken. Verder vindt de damesploeg VVC Brasschaat hier ook een onderkomen. Zij kunnen nu ook op een deftig veld spelen. De beide clubs zijn ook daadwerkelijk naar elkaar toe gegroeid. De puzzelstukjes passen mooi in elkaar. De twee oorspronkelijke clubs hadden al vlug door dat een fusie de beste garantie op voortbestaan was.”

Door de fusie van de twee clubs rijst opnieuw de vraag naar een grotere fusie. Want naast Excelsior Mariaburg is er ook nog Maria-ter-Heide en KFC Brasschaat. Laatstgenoemde speelt in het Louis De Winterstadion. In het verleden werd het idee al geopperd dat alle clubs beter zouden samensmelten tot één club met als hoofdzetel het Louis De Winterstadion. De jeugdploegen zouden dan in de verschillende wijken spelen.

Frank Valkeneers: “De communicatielijnen naar Maria-ter-Heide en KFC Brasschaat liggen zeker open. Maar een verdere fusie kan er alleen maar komen als de clubs gezond zijn. We gaan natuurlijk geen schulden overnemen.” jbr

Vastgoed

Jobs in de regio