Nostalgische sfeer tijdens een vorige editie van de retrokoers.  

Nostalgische sfeer tijdens een vorige editie van de retrokoers.  © Marc Peeters

Retrokoers tijdens de kermis: “Alleen welkom met haar op de benen”

Grobbendonk -

De inwoners van Grobbendonk worden opgeroepen om de volgende weken zeker niet hun beenhaar af te scheren. Behaarde benen zijn immers een absolute vereiste om op 4 augustus te mogen deelnemen aan de retrokoers. Dit ludieke evenement maakt deel uit het kermisprogramma.

Door corona was er vorig jaar geen retrokoers in Grobbendonk, maar nu staan de liefhebbers van het genre te trappelen om van start te mogen gaan. De eerste pedaalslag wordt gegeven om 18u op het Astridplein. Er moeten 22 rondes afgelegd worden op een lokaal parcours van 2,2 kilometer. “Gladde benen zijn verboden”’, meldt de organisatie. “De jury zal hier onverbiddelijk op toekijken en wie niet in orde is zal startverbod krijgen.”

Ook voor de fietsen zijn er strenge regels. Zo zijn klikpedalen, carbon en versnellingen aan het stuur verboden. Er is één uitzondering en dat is de helm. Die moet stevig en modern zijn want veiligheid gaat boven het ludieke aspect. De worstenhelm mag dus thuis blijven. De koers wordt op smaak gebracht met extrasportieve uitdagingen en tussenspurten en dit niet alleen voor de koplopers. Er wordt gezorgd voor eet- en drinkbare prijzen.

Wie wil deelnemen, kan inschrijven via www.grobbendonk.be/retrokoers. De koers is maar de aanloop naar een avond met veel muziek en gezang. Een klassiek vuurwerk is er niet, maar voor een vuurspektakel wordt er wel gezorgd. (mph)   

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio