© rtv

Achtervolging van Bornem tot in Anderlecht: auto niet verzekerd, vrouw onder invloed

Bornem -

Voor de tweede keer op een week tijd moest de lokale politie Klein-Brabant de achtervolging inzetten op een auto die weigerde te stoppen. De bestuurster gaf plankgas en kon pas in Anderlecht, zo’n veertig kilometer verderop, tot staan worden gebracht. Heel snel werd duidelijk waarom ze op de vlucht sloeg: haar wagen was niet verzekerd en de vrouw bleek onder invloed van drugs te zijn.

Theo Derkinderen

Een interventieploeg van de lokale politie Klein-Brabant wou zaterdagmiddag een controle uitvoeren van een auto die op de N16 reed. De inspecteurs deden aan de bestuurster teken om aan de kant te gaan, maar daar had de vrouw geen zin in. Ze duwde het gaspedaal stevig in en lapte zowat alle verkeersregels aan haar laars.

“Vanop de N16, ging het richting N17. Daar werd de A12 richting Brussel opgedraaid. De achtervolgende ploegen zagen dat de vrouw heel wat gevaarlijke manoeuvres uithaalde om aan de politie te kunnen ontsnappen”, licht Elke Wauters van de lokale politie Klein-Brabant toe. “Zo haalde ze andere auto’s langs rechts in, gebruikte ze zelfs de pechstrook om auto’s voorbij te steken en haalde ze snelheden van meer dan 180 kilometer per uur.”

40 km

De politie van Klein-Brabant kreeg versterking van de lokale politie Mechelen-Willebroek en later ook van de lokale politie Brussel-Zuid, toen bleek dat ze richting Anderlecht reed. “Na een achtervolging van ongeveer twintig minuten en 40 kilometer, besliste de vrouw dan toch om zich aan de kant te zetten en kon ze voor verhoor worden opgepakt.”

Na een achtervolging van ongeveer twintig minuten en veertig kilometer, besliste de vrouw dan toch om zich aan de kant te zetten en kon ze voor verhoor worden opgepakt. 

Na een achtervolging van ongeveer twintig minuten en veertig kilometer, besliste de vrouw dan toch om zich aan de kant te zetten en kon ze voor verhoor worden opgepakt. ©  rr

De bestuurster bleek een vrouw van 22 jaar uit Brussel te zijn. Ze had ook nog een passagier bij zich: een 21-jarige vrouw, eveneens uit Brussel. “De chauffeur kon geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen. Daarop werd haar wagen weggetakeld. Ze moest ook een alcohol- en drugstest ondergaan. Daaruit bleek dat ze onder invloed was van drugs.”

De bestuurster werd opgepakt voor verhoor, maar mocht nadien beschikken. Haar rijbewijs werd wel voor vijftien dagen ingetrokken. Nadien zal ze nog één en ander mogen uitleggen bij de politierechter.

Tweede keer

Het is al de tweede keer op een week tijd dat de lokale politie Klein-Brabant de achtervolging moet inzetten op een auto. Vorige week sloeg een wagen met drie inzittenden op de vlucht toen de inspecteurs tot een controle wilden overgaan in de buurt van het station van Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands). Er volgde een achtervolging doorheen heel Klein-Brabant, waarbij hoge snelheden werden gehaald in de bebouwde kom en zone 30. Uiteindelijk kon de wagen in Weert (Bornem) worden klemgereden. De 20-jarige bestuurster bleek niet gedronken te hebben en niet onder invloed van drugs te zijn. Waarom ze voor de politie op de vlucht was geslagen, blijft onduidelijk. Ook haar rijbewijs werd ingetrokken. (tdk)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio