Het bankje in het domein Franciskanessen in Gooreind. 

Het bankje in het domein Franciskanessen in Gooreind. © Toerisme Wuustwezel

Theater beluisteren op een bankje midden de natuur

Wuustwezel -

Op twintig bankjes doorheen de gemeente kan je via het inscannen van een QR-code rustig theater beluisteren. Het is intiem theater gebracht door verschillende acteurs.

Tot en met 30 september vindt de deelnemer op het Wuustwezels grondgebied twintig banken met een QR-code die leiden naar ontspannende, bizarre of ontroerende luisterverhalen. Deze originele podcasts worden gratis aangeboden door Opendoek Vlaanderen en Brussel. Wie wil kan zelf op zoek gaan tijdens een wandel- of fietstocht. Toerisme Wuustwezel zet via hun facebookpagina regelmatig  een bank in de kijker. Bij de toeristische dienst is een overzichtsplannetje met alle bankjes beschikbaar.

De podcast Het Bankje brengt theater tot bij het publiek. Je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje en je bent via een QR-code getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich misschien hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Vorig jaar kende Het Bankje een groot succes en werden de verhalen bijna 45.000 keer beluisterd. Samen met Creatief Schrijven en Kunstwerkt vond Opendoek twee krachtige partners om nog meer liefhebbers te betrekken bij dit coronaproof project. De amateurkunstensector wil zoveel mogelijk inzetten op relance en activering van de sector. Meer dan honderd stemacteurs zorgden voor de realisatie. Ook dit jaar kan iedereen genieten van twintig dialogen op verschillende bankjes. 118 steden en gemeenten nemen deel aan dit project. Wuustwezel is er één van. In de grensgemeente wordt de bankentocht gecombineerd met prachtige natuur en unieke, rustige plekjes.

Een populaire, centraal gelegen zitbank staat aan het fiets- en wandelpaadje tussen de wijk Achterbrug en de Akkerstraat. Daar kan men genieten van het luisterverhaal ‘Spiegel’ terwijl je uitkijkt over de kleine Aa en de weiden. Een ander bankje vind je in het domein Franciskanessen, beheerd door Kempens Landschap, aan het einde van monumentale dreef voor het gerestaureerde Christusbeeld. (vw)

info op www.opendoek.be/hetbankje

Vastgoed

Jobs in de regio