© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gedrogeerde en dronken moeder met baby van drie maanden uit verkeer geplukt

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft tijdens wodca-controles op locaties in Mechelen en in Willebroek 42 dronken bestuurders gepakt. Er werden 1.218 ademtesten afgenomen. Acht autobestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen inleveren. Onder hen een moeder die met haar baby van drie maanden op stap was.

Leo De Nijn

Toen een vrouwelijke autobestuurster werd gecontroleerd, bleek dat ze onder invloed was van cocaïne en amfetamines. “Ze had ook 1,8 promille alcohol in haar bloed”, zegt politiecommissaris Daniël Dumoulin. “Zelfs voor beide feiten afzonderlijk zou haar rijbewijs onmiddellijk zijn ingetrokken. Tot onze grote verbazing zat er bij de dame in het voertuig een baby van drie maanden. Hiervoor krijgt ze een extra proces-verbaal wegens een verontrustende opvoedingssituatie.”

De agenten aan een controlepost zagen hoe een auto met Franse nummerplaat aan het Battelcomplex door het rode verkeerslicht reed. Het voertuig kon aan de kant gezet worden en dat leverde de man een boete van 174 euro op. De bestuurder had 1 promille alcohol in zijn bloed, wat hem nog eens 420 euro kostte. “Als buitenlander moest hij de boete onmiddellijk betalen, maar dat kon hij niet. Zijn auto werd weggesleept en zal pas na betaling van alle kosten weer worden vrijgegeven.”

Tweeëntwintig bestuurders kregen een rijverbod van zes uur. Twaalf bestuurders moesten hun auto drie uur aan de kant zetten. Onder hen vier jonge bestuurders die over een voorlopig rijbewijs beschikten. Rijden tijdens het weekend tussen 22 en 6u met een voorlopig rijbewijs is verboden. Ook was er geen verplichte begeleider in het voertuig aanwezig en hing er ook geen L-teken op de achterruit van de voertuigen.

Opgefokte bromfiets

Tijdens de actie kwam een bromfiets tegen te hoge snelheid aangereden. Bij een controle op de rollentestbank kon de bromfiets een snelheid halen van 91 kilometer per uur, terwijl bromfietsen klasse B maximum 45 kilometer per uur mogen rijden. “De bromfiets werd in beslag genomen voor dertig dagen. Een erkend bromfietshersteller zal alle onderdelen, die gediend hebben om de snelheid van het rijtuig op te drijven, demonteren. Nadien mag de eigenaar zijn brommer laten afstellen. Na een nieuwe test op de curvometer kan de eigenaar er opnieuw mee in het verkeer terecht”, geeft de politiecommissaris mee.

Tenslotte werden twee personen opgepakt die nationaal geseind stonden. Een ander persoon werd geverbaliseerd omdat hij in het bezit was van drie grote flessen lachgas. Omdat ze ook los lagen in de auto, kreeg de bestuurder een extra boete van 275 euro wegens overtreding van de wetgeving op het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. (ldn)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio