©  Raymond Lemmens

Zonnige en droge week met zomerse temperaturen tot 26 graden

Het is maandagnamiddag vrijwel overal droog met een wisselende bewolking in Vlaanderen. In het zuiden van het land is het overwegend zonnig. De maxima gaan van 20 tot 26 graden. Maandagavond en -nacht is het rustig met brede opklaringen en minima van 8 tot 14 graden, zegt het KMI.

jvhBron: BELGA
De weersverwachtingen voor maandag. 

De weersverwachtingen voor maandag. ©  KMI

Dinsdag blijft het droog en wordt het zonnig met in het binnenland in de loop van de dag stapelwolken. De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Venen en 24 tot 25 graden in het westen van het land. .

Woensdag wordt het, na het verdwijnen van het eventuele ochtendgrijs, droog en vrij zonnig. In de namiddag vormen zich wat stapelwolken, die tegen de avond weer grotendeels verdwijnen. We halen maxima van 20 tot 25 graden.

Donderdag verandert er weinig. ‘s Ochtends is het hier en daar grijs, overdag wordt het vrij mooi met enkele stapelwolken, vooral na de middag, en maxima in het centrum rond 25 graden.

Vrijdag is het eerst zonnig. Later verschijnt er meer bewolking vanaf de Franse grens, maar blijft het nog droog. Het wordt vrij warm met maxima rond 26 graden in het centrum van het land.