© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© Photo News

1 / 9
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Van de Champs-Elysées naar de luchthaven: enkele uren na ritzege in de Tour vertrekt Wout van Aert naar Tokio

Enkele uren eerder was hij nog de gevierde man op de Champs-Elysées na een impressionante sprintoverwinning in de Tour, maar zondagavond om 22 uur was Wout van Aert al helemaal klaar voor vertrek naar Tokio. Daar wil hij volgende week een gooi doen naar goud in zowel de tijd-, als de wegrit. Met hem maken ook Greg Van Avermaet en Tiesj Benoot de lange vlucht naar Japan.

Pas om 20.16 uur was Wout van Aert klaar met de persconferentie na zijn ritzege in de slotrit van de Tour. Hij had het bewust wat korter gehouden. “Ik hoop vooral dat ik op tijd ben voor de vlucht”, had hij immers laten optekenen. Na een momentje met vrouw Sarah en zoontje Georges was het al tijd om in het ploeghotel van koffer en outfit te wisselen. De kledij van Jumbo-Visma werd geruild voor die van de olympische selectie.

Hoewel hij eigenlijk al om 21.15 uur op de luchthaven verwacht werd, kwam Van Aert pas iets na 22 uur de vertrekhal in de luchthaven Charles De Gaulle binnen. Met hem ook Greg Van Avermaet, Tiesj Benoot en nog een groep andere olympische coureurs. Vanaf daar vertrekt om 23.35 uur de vlucht naar Tokio, waar hij maandagmiddag omstreeks 11.30 uur zal landen. Perfect op tijd voor het avondeten, want daar zal het dan al 18.30 uur zijn. Al zal eten niet voor meteen zijn, want er wachten Van Aert in Japan ook nog een hoop administratieve formaliteiten, die zo’n drie tot zes uur in beslag kunnen nemen. Daarna volgt ook nog eens een transfer naar het hotel van iets meer dan een uur.(tjm)

MEER OVER Wout van Aert