“Ik woon hier om de hoek en feesten in je achtertuin, dat is toch het mooiste wat er is”, vertelt Inge, die samen met haar vrienden kwam genieten van allerlei lekkers. 

“Ik woon hier om de hoek en feesten in je achtertuin, dat is toch het mooiste wat er is”, vertelt Inge, die samen met haar vrienden kwam genieten van allerlei lekkers. © givl

Foodtruckfestival lokt veel volk naar Beekpark

Nijlen -

Het foodtruckfestival aan de zomerbar in het Beekpark was een groot succes. Een tiental kraampjes lokten samen met de zon de Nijlenaars uit hun kot. Vroeger dan verwacht moesten sommige uitbaters het bordje ‘uitverkocht’ plaatsen, maar dat kon de pret niet drukken.

Gino Van Looy

Zowel in de tent als op het buitenterras waren bijna alle tafels volzet. Dany Van Beylen genoot volop van de sfeer. “Het weer is fantastisch, je kan hier eten en drinken en we zitten hier aan tafel met vrienden, wat moet een mens meer hebben. Ik heb net frietjes gegeten en ik vind het ook een meerwaarde dat je hier speciale bieren kan drinken. Ik ben fan van het concept.”

Wat verder zijn Merel (20) en Eva (21) ook opgetogen. “Niets dan lof voor deze organisatie. De sfeer is hier zeer goed en je hebt ook een goede keuze qua eten. Misschien dat er nog iets meer exotisch bij had kunnen zijn zoals sushi, maar we klagen zeker niet. We zitten hier al een hele middag en na de Martini gaan we nu iets eten, waarschijnlijk een barbecue bowl.”

“We zitten hier al een hele middag”, zeggen Merel en Eva.

“We zitten hier al een hele middag”, zeggen Merel en Eva. © Gino Van Looy

Feesten in je achtertuin

Ook de uitbaters zijn meer dan tevreden. Daan Verwimp van Vlammenenvlees moest zelfs het bordje ‘uitverkocht’ plaatsen. “Dat had ik niet verwacht. Er is veel volk komen opdagen op het terrein en vooral, ik heb veel meer klanten gehad dan ik had gehoopt. Meer dan 400 mensen zijn hier iets komen halen. Ik ben dus meer dan tevreden en straks ga ik zelf nog iets drinken, dat heb ik wel verdiend (lacht).”

Hetzelfde geluid klinkt bij Gerry Hellemans van Frit2go. “Van mij mogen ze zo’n evenementen meer organiseren. Het was hier echt constant een komen en gaan van klanten. Ik ben nog niet uitverkocht, maar dat gaat niet lang meer duren. Dan kan je niet anders dan tevreden zijn.”

Het laatste woord is voor Inge Laurijssen (36) die samen met haar man Tim en dochtertje Lien en enkele vrienden geniet van het geheel. “Het eten was werkelijk fantastisch, die barbecue bowl is iets geweldigs. Bovendien hebben ze hier ook lekkere mocktails, niet onbelangrijk voor een zwangere vrouw. Ik woon hier om de hoek en feesten in je achtertuin, dat is toch het mooiste wat er is.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio