De heraanleg van de dorpskern van Oud-Turnhout is een eerste project waarbij de inwoners gebruik kunnen maken van het nieuwe online platform. 

De heraanleg van de dorpskern van Oud-Turnhout is een eerste project waarbij de inwoners gebruik kunnen maken van het nieuwe online platform. © RR

Inwoners zijn aan zet met nieuw online participatieplatform

Oud-Turnhout -

De gemeente Oud-Turnhout lanceert op maandag 19 juli het digitaal participatieplatform 2360aanzet.be. De heraanleg van de dorpskern is het eerste project waarbij de inwoners hun mening kunnen geven.

Bart Van den Langenbergh

Het gemeentebestuur van Oud-Turnhout wil mensen die zelf niet aanwezig kunnen zijn op een participatiemoment op een digitale manier hun ideeën of mening laten geven. De gemeente lanceert hiervoor het participatieplatform 2360aanzet.be.

Het eerste project op dit nieuwe kanaal gaat op maandag 19 juli al van start. De inwoners mogen tot en met 31 augustus via een online bevraging hun mening geven over de herinrichting van de dorpskern. “De dorpskern van Oud-Turnhout is door de jaren heen gegroeid langs de steenweg tussen Turnhout en Mol. Langs die steenweg zijn het gemeentehuis, winkels, horecazaken en banken. Het is ook een plek waar veel mensen wonen”, legt Bob Coppens (N-VA) uit, de burgemeester van Oud-Turnhout. “Tegelijk is deze steenweg ook een verbindingsweg met veel verkeer. Dat gaat gepaard met files, sluipverkeer en onveilige situaties. Het gemeentebestuur wil dit project samen met de inwoners en ondernemers aanpakken. Inspraak en een draagvlak bij onze inwoners zijn erg belangrijk. We willen weten wat er leeft en kijken ernaar uit om met hun ideeën aan de slag te gaan.”

De bezoekers van het platform komen te weten hoe lang een participatietraject duurt, wat de doelstellingen van een traject zijn en wat de gemeente met de vergaarde input gaat doen. Het gemeentebestuur wil zo snel mogelijk weer fysieke participatiemomenten organiseren, maar dankzij het nieuwe platform kan een participatietraject nu ook online leven.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio