Ingezamelde kledij bracht voor het Rode Kruis geld in het laatje.  

Ingezamelde kledij bracht voor het Rode Kruis geld in het laatje.  © rr

Geld van en voor het Rode Kruis

Herenthout -

Alle leden van het Rode Kruis Herenthout verzamelden zondag aan het lokaal. Dat deed deugd want veel activiteit, op de bloedinzamelingen en de uitleendienst na, was er tijdens de coronabeperkingen niet geweest.

Voorzitter Francis Van Leemputte had goed nieuws voor de afdeling. Een kledinginzamelactie die de partij Eenheid organiseerde tijdens de maand april, bracht 1.483 euro. Een bedrag dat aan het Rode Kruis werd geschonken. Het was een fiere Evi van den Broeck die samen met Sander Ooms namens de partij Eenheid de cheque overhandigde. “Een mooi bedrag dat aangewend zal worden voor de aankoop van een nieuwe tent”, verklapt Van Leemputte.

Maar ook Rode Kruis Herenthout toont hart. “Als Rode Kruis-afdeling zullen wij ons financiële steentje bijdragen om te trachten het menselijk leed in de gebieden die kampen met wateroverlast enigszins mee te helpen verzachten. Wij maken 125 euro over op het noodnummer van het Rode Kruis.”

Burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid) onderstreepte het belang van een goede samenwerking met het Rode Kruis. Verder werd Marc Lauwen, ondervoorzitter van de afdeling, gevierd voor zijn 45 jaar trouwe inzet binnen het Rode Kruis. (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio