Nick Schuermans werkte ook in Pepinster routes uit.  

Nick Schuermans werkte ook in Pepinster routes uit.  © rr

Fietsen voor slachtoffers waterramp

Kalmthout -

‘De Parcoursbouwer’, een routeplatform voor fietsers, start een actie ten voordele van de slachtoffers van de overstromingen. Wie een route aanschaft, betaalt 10 €. Dat geld gaat integraal aan het Rode Kruis.

De Parcoursbouwer is een routeplatform opgericht door Nick Schuermans en fietseventburau Count Me In. Nick Schuermans : “We hebben zowel routes over heel het land, ook in de getroffen gebieden zoals Eifel, Vesdervallei en de regio rond Luik. Het deed ons veel pijn om op televisie de getroffen plaatsen te zien die we kennen van de talrijke verkenningen. Daarom besloten we om iets te doen voor de slachtoffers.”

“Mensen kunnen dus al fietsend het goede doel steunen. Tot en met zondag 25 juli gaat alle opbrengst van de verkochte routes integraal naar het Rode Kruis. Mensen kunnen op het platform een route downloaden. De wegritten noemen we ‘Rondje’, terwijl je de gravelritten kan herkennen aan de naam ‘PlugPlug’. Alle routes zijn zorgvuldig uitgetekend en verkend.”

“Wie een route downloadt, ontvangt het passende gps-bestand. Daarnaast krijgen deelnemers een uitgebreide startgids met info over de route, de hindernissen, parkeergelegenheid en de mogelijkheden voor een terrasje achteraf. Mensen krijgen ook een waardebon van €10 waarmee ze online bevoorrading kunnen bestellen voor de rit.”

“We raden aan om te kiezen voor routes in het centrum of in het westen van het land. De routes rond Luik, Vesdervallei en Eifel kan je de komende week best nog vermijden. Routes die bijvoorbeeld wel goed berijdbaar zijn: PlugPlug ’t Zwin, PlugPlug Zoniënwoud, Rondje Kemmel, Rondje van Vlaanderen”, aldus nog Nick Schuermans. Hij hoopt op het einde van de week een mooi bedrag te kunnen storten aan het Rode Kruis.” Info : www.deparcoursbouwer.cc (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio