KV-trainer Vrancken tijdens een vorige oefenmatch. 

KV-trainer Vrancken tijdens een vorige oefenmatch. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Westerlo klopt KV Mechelen met 1-3

KV Mechelen heeft zijn laatste wedstrijd van de oefencampagne met 1-3 verloren tegen Westerlo. Voor een publiek van vierhonderd (Mechelse) toeschouwers bleek de tweedeklasser te sterk voor een jong Malinwa.

thst

Op vraag van de supporters had KV Mechelen de laatste oefenpot verhuisd van Dessel naar het veld van KFC Katelijne, waar er vierhonderd toeschouwers de wedstrijd mochten bijwonen. Zij kregen de kans om hun spelers nog een laatste keer aan het werk zien voor de competitiestart. Aangezien Vrancken zaterdag met zijn typeploeg was aangetreden tegen het Griekse Volos (2-1 winst) kregen er andere namen hun kans tegen Westerlo. Storm was verlost van zijn rugproblemen en startte op zijn vertrouwde linkerflank. Westerlo-coach Jonas De Roeck koos voor zijn beste elftal maar wisselde op het uur zijn volledige ploeg.

Onder een stralend zonnetje liet de verdediging van KV Mechelen zich al snel verrassen. Kyan Vaesen profiteerde met de vroege openingstreffer (0-1). Onder impuls van een goede Hairemans nam KV daarna de match in handen. De thuisploeg toonde zich vooral gevaarlijk op stilstaande fases - nochtans een pijnpunt vorig seizoen - en scoorde de gelijkmaker op een hoekschop. Na geharrewar voor doel trof Van Hoorenbeeck van dichtbij raak. Diezelfde Van Hoorenbeeck moest even later wel naar de kant.

Even voorbij het halfuur klommen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Vetokele bediende Vaesen vanaf de rechterflank en de jonge spits scoorde zijn tweede doelpunt van de middag. Ook in de tweede helft was Westerlo de betere ploeg. Van Eenoo verschalkte de jarige doelman Thoelen (31) een derde keer in de 52e minuut (1-3). Na het uur verwaterde de partij wat door de vele wissels aan beide kanten. KV kwam nog een keer dicht bij de aansluitingstreffer via youngster Robberechts maar Van Langendonck bracht redding. De Westelse doelman moest zijn save wel bekopen met een handblessure en werd vervangen door Kristof Van Hout. Ook Westerlo kwam nog een paar keer gevaarlijk opzetten maar Thoelen kon erger voorkomen.

Een verdiende zege dus voor Westerlo, dat mooie dingen liet zien onder nieuwe coach De Roeck. KV Mechelen sluit de voorbereiding af met een zure nederlaag, al kunnen ze zich wel optrekken aan de winst tegen Volos van zaterdag.

KV Mechelen: Thoelen - Swers, Van Hoorenbeeck (39’ Souza (70’ Paeshuyse)), Bateau (60’ Servranckx), Wernersson - Van den Eynden, Van Hecke - Hairemans (46’ Robberechts), Asare, Storm (59’ Stanic) - Engvall (59’ Druijf).

Westerlo: Jensen (61’ Van Langendonck (73’ Van Hout)), Jordanov (61’ Seydoux), Seigers (61’ Soumah), Ghandri (61’ Neyens), Perdichizzi (61’ Lloci), Mabea (61’ Noviello), Paulet (61’ Ephestion), Dierckx (61’ Owono), Van Eenoo (61’ Yameogo), Vetokele (61’ Driesen), Vaesen (61’ Jovanovic).

Doelpunten: 2’ Vaesen 0-1, 17’ Van Hoorenbeeck 1-1, 35’ Vaesen 1-2, 52’ Van Eenoo 1-3.

Meer voetbalnieuws

MEER OVER KVC Westerlo