Een indrukwekkende hoeveelheid hulpgoederen aan de Bosuil ligt klaar voor vervoer naar een opslagplaats van Standard in Luik. 

Een indrukwekkende hoeveelheid hulpgoederen aan de Bosuil ligt klaar voor vervoer naar een opslagplaats van Standard in Luik. ©  rr

Indrukwekkende hoop goederen bij harde kern Antwerp: “Goed voor twaalf trucks richting Luik”

Vrijdag was het al een komen en gaan aan het Bosuilstadion. De ‘harde kern’ – verenigd in Collectief 86 – zamelde al twee vrachtwagens spullen in. Maar zaterdag kwamen er nog eens vijf keer zo veel spullen bij. “Dit is zo fijn, want de harde kern wordt meestal met andere dingen geassocieerd”, zegt voorzitter Frank Dirix.

De beelden over de ravage in het zuiden van het land sloegen in. Collectief 86 zette daarop een inzameling op touw. “We willen tonen dat we meer zijn dan alleen voetbalsupporters”, zegt Dirix. “Na oproepen in allerlei Facebookgroepen in Antwerpen is daar massaal op gereageerd. Gisteren hebben we al allerhande kledij opgehaald, maar ook aan het stadion is enorm veel materiaal afgezet: naast kledij ook droge voeding, pampers, water, dekens, bedjes, …”

LEES OOK: Harde kern van Antwerp zamelt massa goederen in voor slachtoffers noodweer: “Een ramp kent geen kleuren”

Maar verzamelen is één ding. Alles ter plaatse krijgen iets anders. Gelukkig kennen de leden mensen die mensen kennen: “We hebben onder de supporters heel wat mensen met transportbedrijven, met trucks of opleggers, of chauffeurs met een truckrijbewijs. Die zijn allemaal te hulp geschoten.”

Vrijdag vertrokken al twee vrachtwagens. “Nu is het grootste deel naar Luik vertrokken. Vandaag gaat het nog eens om zo’n tien vrachtwagens. Er is voldoende plaats bij de jongens van Standard in Luik. Daar wordt de sortering en verdeling verder gedaan. Hier is het plein intussen weer helemaal leeg.”

cm

Meer voetbalnieuws

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC