© atv

Harde kern van Antwerp zamelt massa goederen in voor slachtoffers noodweer: “Een ramp kent geen kleuren”

Dat onder de ruwe bolster van veel stoere voetbalfans vaak een blanke pit schuilt, bewijzen de leden van de Antwerp-supportersclub Collectief 86. Vrijdagochtend lanceerden zij een oproep voor een inzameling voor de slachtoffers van het vreselijke noodweer in ons land. En of die smeekbede een gevolg kreeg!

Bron: atv

Een hele dag reden leden van de harde kern van Collectief 86 af en aan naar mensen die spullen wilden afstaan. Kleding, dekens, pampers, verzorgingsproducten, slaapzakken droge voeding ... Zakken en valiezen vol werden aan het Bosuilstadion gedoneerd en verzameld. Daar kunnen mensen ook rechtstreeks terecht om goederen af te geven. De inzamelactie loopt tot zaterdag 15u.

Zondag rijden de initiatiefnemers naar het getroffen Luik, waar ze afgesproken hebben met supporters van Standard Luik om de goederen te verdelen onder de slachtoffers. “Een ramp kent geen kleuren. Als je je met vereende krachten kunt inzetten voor een goed doel, dan maakt het niet uit of je nu fan bent van een Luikse, Antwerpse of Limburgse ploeg”, zegt Douglas Gyselinckx van Collectief 86.

 

 ©  Patrick De Roo

LEES OOK. Vanuit het hele land komt steun op gang voor door het water getroffen Belgen: zo zie je wat jij kan doen  

(joro)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio