De Scouts en Gidsen van Zaventem op het kampterrein in Pulderbos. Ze kregen zelfs al dertig eieren van de gebuur en hout van sympathisanten. 

De Scouts en Gidsen van Zaventem op het kampterrein in Pulderbos. Ze kregen zelfs al dertig eieren van de gebuur en hout van sympathisanten. ©  kristin matthyssen

Scouts en Gidsen Zaventem zien kamp in Hotton in het water vallen en wijken uit naar Pulderbos

Pulderbos, Zaventem, Zandhoven -

Vlak voor ze wilden vertrekken, kregen de Scouts en Gidsen van Zaventem te horen dat hun gepland kamp in Hotton in de provincie Luxemburg niet kon doorgaan door de wateroverlast. Nog diezelfde dag vonden ze een alternatief kampterrein aan de Draaiboom in Pulderbos waar de opbouw vrijdag begon. Van 20 tot 31 juli komen er zo’n 150 kinderen en jongeren op kamp.

Kristin Matthyssen

Boerenbond deed woensdag na de eerste zware regenval al een oproep naar leden om weilanden ter beschikking te stellen. Ook particulieren dragen hun steentje bij. Toen Bruno Van Orshoven hoorde dat er een grote nood aan kampterreinen was voor jeugdbewegingen, dacht hij meteen aan een weiland van 2,8 hectaren aan de Draaiboom in Pulderbos dat hij nog had liggen. Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) verleende direct toestemming.

“We waren woensdag al aan het inladen toen de boer in Hotton in de provincie Luxemburg waar ons kamp zou doorgaan belde dat de gemeente Hotton tot en met 19 juli geen kampen zou toelaten”, zegt Denis Rigo (25) van de groepsleiding van de Scouts en Gidsen Zaventem. “Korte tijd later kwam bevesting van de gemeente zelf. Het was te riskant om auto’s en vrachtwagens met materiaal toe te laten voor de opbouw. We hebben direct ons netwerk van ouders aangesproken. Nog diezelfde avond kwam het aanbod uit Zandhoven-Pulderbos. Omdat we met een grote groep zijn, was vooral de omvang van het terrein belangrijk voor ons, en hier zitten we op een wei van twee voetbalvelden groot.”

Volgens Rigo worden ze in de watten gelegd. “Een buur kwam al gratis eitjes. We mogen hier water en elektriciteit gebruiken. Omdat we normaal hout sprokkelen in de bossen maar dat hier moeilijk gaat, deden we een oproep voor hout op sociale media. De terreineigenaar en de burgemeester kwamen al wat hout brengen en mensen lieten weten dat we bij hen paletten mogen ophalen.”

De opbouw is volop bezig. 

De opbouw is volop bezig. ©  kristin matthyssen

De wei werd zelfs nog speciaal afgereden, zodat het nu heerlijk geurt naar versgemaaid gras. Tegen de rand van eiken is de tent nu in volle opbouw. “Oké, Zandhoven is de Ardennen niet. Maar het is hier ook mooi”, zegt Denis, die laat weten dat Scouts en Gidsen Zaventem nu zelfs al kampplaatsaanbiedingen op overschot heeft. Jeugdgroepen die nog een kampplaats zoeken kunnen hiervoor zeker navraag doen bij Scouts en Gidsen Vlaanderen.

De 35-koppige leiding kreeg van de ouders al complimenten dat ze zo stressbestendig bleven. “’Ge moet in de Vlaanders zoeken, en zeker in de provincie Antwerpen, daar is het droog’, had men ons geadviseerd. En kijk: hier ligt zelfs geen slijk op het kampterrein. Vanochtend was het nog grijs toen we arriveerden, maar nu klaart de hemel open.”

De opbouw. Op 20 juli arriveren de groepen. 

De opbouw. Op 20 juli arriveren de groepen. ©  kristin matthyssen

De opbouw in de wei aan de Draaiboom. 

De opbouw in de wei aan de Draaiboom. ©  kristin matthyssenMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio