Charlotte bij haar volle camionette 

Charlotte bij haar volle camionette © givl

Charlotte start als eerste hulpactie voor watersnood

Nijlen -

Charlotte Nelis (26) was zo gepakt door de beelden van de watersnood in Wallonië dat ze vond dat ze iets moest doen. Ze lanceerde een oproep op Instagram om hulpgoederen in te zamelen en binnen de kortste keren had ze een camionette vol. Die goederen brengt ze zelf naar Verviers.

Gino Van Looy

“Toen ik donderdag de beelden op televisie zag, kreeg ik de tranen in de ogen”, begint Charlotte. “Ik lag ervan wakker gelegen en toen ik vrijdag opstond, ging ik op zoek naar acties waarmee ik kon helpen. Maar op internet vond ik niks terug, dat verbaasde me. Ik plaatste op Instagram een oproep om hulpgoederen te brengen en daar kwam snel reactie op. Dat werd ook opgepikt door Studio Brussel en ze belden me voor een interview. Blijkbaar was ik de eerste in Vlaanderen die begonnen was met een hulpactie.”

Groot succes

Die hulpactie kende veel succes. “Ik werk in café “De Breugelhoeve” in Nijlen en “De Max” in Bevel. Daar mochten de mensen alles komen afzetten. Het liep als een trein want mijn camionette was snel vol. Vooral kledij en lakens hebben de mensen ginder nodig, want alles is kletsnat. Maar mensen brachten ook voedsel, sommigen wilden zelfs meubels schenken.” Charlotte wou eerst naar Luik rijden, maar het is Verviers geworden. “Ik ken iemand in Luik, gelukkig viel bij hem de schade mee. Maar hij zei me dat het hulpcentrum in Luik vol zat en dat ik best naar Verviers kon rijden, daar was de nood het hoogst. Dus stap ik straks in mijn camionette en rijd naar Verviers. Ik ben er nog nooit geweest, ik ben benieuwd wat ik daar ga aantreffen. Ik hoop dat ik daar ook nog wat kan helpen, maar ik keer vannacht nog terug. Zaterdag vertrek ik op reis. Het is de eerste keer dat ik zoiets doe. Ik vind het niet zo speciaal, ik was vooral verbaasd dat er geen andere acties waren en begon er dan maar zelf mee.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio