Kim Pelles en Bram Saele (met gips) tussen de ingezamelde hulpgoederen voor de inwoners van Pepinster. 

Kim Pelles en Bram Saele (met gips) tussen de ingezamelde hulpgoederen voor de inwoners van Pepinster. © Dirk Vertommen

Vrijwilligers trekken met hulpgoederen van Beerzel naar Pepinster

Beerzel, Pepinster -

Inwoner Bram Saele uit Beerzel (Putte) is vrijdagavond met zijn vrouw Jessy en kameraden Kim en Dorien richting Pepinster vertrokken met een lading hulpgoederen. ‘s Ochtends lanceerde hij een oproep op Facebook. Amper een paar uur later stroomde het materiaal van sympathisanten al vlot binnen. “Ik zet me hiervoor in zolang het nodig is”, zegt de initiatiefnemer.

Kristof Van Rompaey

“Toen ik op sociale media liet weten dat ik nog een zak kledij had staan, liet Latoyah, een vriendin die in Pepinster woont, me meteen weten dat alles er erg welkom is”, legt Bram uit. “Om mensen ginder van het nodige te voorzien, zette ik vrijdagochtend meteen een actie op touw via Facebook. Voor vervoer kan ik rekenen op mijn kameraden en schoonfamilie, alsook op het bedrijf van een vriendin, J.M.C. containers in Putte. Zij stellen ons een camionette ter beschikking. We bedanken ook Jody Bervoets voor haar inzet en inzameling in de buurt van Booischot (Heist-op-den-Berg).”

Bram wil de actie volhouden zolang er nood is in de getroffen regio.

Bram wil de actie volhouden zolang er nood is in de getroffen regio. © Dirk Vertommen

Hoe de rit naar het zwaar getroffen gebied zal verlopen, was voor Bram en zijn reisgenoten nog niet helemaal duidelijk. “Dat zal zich straks uitwijzen”, zegt hij. “Ter plaatse heb ik met Latoyah afgesproken aan het opvancentrum in Pepinster. Van daaruit gaan we zorgen voor de verdeling.”

De oproep van Bram op Facebook leverde een goedgevulde camionette op.

De oproep van Bram op Facebook leverde een goedgevulde camionette op. © Dirk Vertommen

Bram en zijn kompanen zijn van plan om met de actie door te gaan zolang er nood aan is. Al het bruikbaar materiaal, van kleding en speelgoed tot veldbedden en matrassen, kan na afspraak in Beerzel (Putte) worden afgeleverd. “Deze mensen zijn alles kwijt. Duik in je kast en bekijk wat je teveel hebt of wat je kunt missen. Ik denk dat dit het minste is wat we voor hen kunnen doen. We zijn de mensen die al iets geschonken hebben enorm dankbaar. Alle beetjes helpen.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio