Het bestuur van jeugdhuis Malmejo in de boxen voor acht personen in de tent. 

Het bestuur van jeugdhuis Malmejo in de boxen voor acht personen in de tent. ©  rr

Dertigste Week van de Malmejo is speciale terraseditie: “Het zal al mooi zijn als we break-even draaien”

Oostmalle -

De dertigste Week van de Malmejo, traditioneel het jaarlijks hoogtepunt van jeugdhuis JK Malmejo aan de Lierselei 19 in Oostmalle, is op gang getrapt. Het wordt een speciale terraseditie, waarbij de superlange tent met nadarafsluiting verdeeld is in coronaproof-boxen om in bubbels van acht feest te vieren. “Winst gaan we op deze manier niet maken”, zegt voorzitter Willem Bastiaens (25). “Het zal al mooi zijn als we break-even draaien. Maar we hebben gelukkig goeie sponsors.”

Jeugdhuis Malmejo is al een van de oudste van onze regio. Dat zie je aan de JK Malmejo, met de K van Jeugdklub, zoals nog in de oude spelling. Vorig jaar zou de Malmejo normaal zijn vijftigste verjaardag gevierd hebben. Maar het werd een jubileum in mineur, met geen enkele publieksactiviteit die kon doorgaan.

Ook dit jaar is de Week van de Malmejo die nog tot en met 25 juli duurt, anders dan anders. “Normaal hebben we een tent, een openluchtpodium en worden er ook nog in ons jeugdhuis in de kelder van de jeugdcomplexen aan de Notelaar activiteiten georganiseerd. Ditmaal speelt alles zich in de extra grote tent achter het jeugdcomplex af, die we opgedeeld hebben in boxen van acht personen”, zegt voorzitter Willem Bastiaens. “In totaal kan er 150 man binnen. Ook buiten hebben we nog zithoeken gemaakt.”

In deze extra lange tent speelt alles zich af de komende week. 

In deze extra lange tent speelt alles zich af de komende week. ©   Kristin Matthyssen

Waar normaal een jeugdfuif tijdens de Week van de Malmejo soms 1.400 man trekt, zal dat dit jaar dus slechts rond de 150 draaien. En dat voelen de jongeren in hun portemonnee. Maar ze zijn al lang blij dat ze weer volk mogen ontvangen. “Vrijdag starten we met het galabal. Zaterdag 17 juli vervangt het openluchtterras de gebruikelijke openluchtfuif. Er is nog plek vrij. Zondag kan je meedoen aan een fietstour met ’s avonds een barbecue, verzorgd door Bistro Nobis.”

De jongeren zijn er klaar voor. 

De jongeren zijn er klaar voor. ©  Kristin Matthyssen

Op 19 juli staat de muziekkwis op het programma, op 20 juli het terrasconcert met deejays en op 21 juli een Comedy Night met onder meer Thomas Smith, bekend van Foute Vrienden.

Op 22 juli is het Prinses en Prinsessen Avond met verschillende deejays en op 23 juli Malmejock met de Crackups, Kookaburra, The Stats en DiscoBaarSjock. De familiedag op 24 juli met beachterras en beachvolley is meestal ook een trekker. Bij de Leste Klets op 25 juli zal de pijp van de Oostmalse jeugd wel uit zijn. “Wij overnachten hier de hele week in iglotenten om het materiaal te bewaken”, vertelt Willem, die er net als de rest van het bestuur veel goesting in heeft. Sommigen pakken er zelfs verlof voor. “Ik werk in de bouw, dus ik heb sowieso congé”, zegt Willem.

Het jeugdcomplex aan De Notelaar aan de Lierselei 19. 

Het jeugdcomplex aan De Notelaar aan de Lierselei 19. ©   Kristin Matthyssen

Het volledig programma is online te vinden. Voor de Velokestour, Muziekkwis en Beachvolley moet je je ploeg inschrijven.(kma)

De voorbereidingen voor het galabal. 

De voorbereidingen voor het galabal. ©  Kristin Matthyssen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio