De atleten leven zich uit in de container. 

De atleten leven zich uit in de container. © AF

‘Sporten in ons Kot’ eindigt bij De Witte Mol

Mol, Laakdal, Geel -

In zorginstelling De Witte Mol in Mol ging vrijdagnamiddag het slotevenement door van de actie ‘Sport in ons Kot’. Dankzij Rotary Tessenderlo leefden 1.200 deelnemers uit 12 zorginstellingen zich de voorbije drie maanden uit in een container vol sport- en speeltoestellen.

Annelies Frederickx

Rotary Tessenderlo organiseert samen met de Looise Atletiekclub en Avalympics al 26 jaar de G-Atletiekmeeting. Omwille van corona vielen de edities van 2020 en 2021 in het water, maar er werd een alternatief voorzien. Naar analogie met het Play4-programma De Container Cup vulde Rotary Tessenderlo een gloednieuwe container en een grote tent met allerlei sport- en speeltoestellen. In het kader van het project ‘Sport in ons Kot’ bezocht de container tussen 27 april en 13 juli twaalf zorgvoorzieningen. Het Eepos in Laakdal beet de spits af, waarna men zich bij MPI Oosterlo in Geel gedurende een week mocht uitleven in de container. Maar liefst 1.200 deelnemers verdienden een medaille en het slotevenement vond vrijdagnamiddag plaats in de Molse zorginstelling De Witte Mol. Vertegenwoordigers van Rotary kwamen een kijkje nemen en zij kregen niets dan lof te horen voor hun initiatief.

De container van Rotary Tessenderlo.

De container van Rotary Tessenderlo. © AF

“Rotary Tessenderlo slaagde erin om een waar sportevenement voor personen met een handicap, inclusief competitiegehalte, te realiseren”, stelt An Konings, algemeen directeur van De Witte Mol. “Bij het concreet maken van dit idee luisterden ze goed naar de zorgaanbieders die deelnemen aan dit evenement. Hierdoor sloot het concept fantastisch goed aan bij de noden van de erg diverse groep atleten.”

Haar collega Hilde Claes, algemeen directeur van MPI Oosterlo, had lovende woorden klaar. “Initiatieven zoals die van Rotary Tessenderlo zijn hartverwarmend, zeker in deze bijzondere tijden. Hun creatieve ‘oud of the box’-idee, of beter gezegd ‘in the box’-idee was een groot lichtpunt voor onze mensen. Door corona werd hun leven overhoopgegooid, vielen vaste structuren weg en werden heel wat activiteiten noodgedwongen geschrapt.”

Speeltoestellen op maat van de atleten.

Speeltoestellen op maat van de atleten. © AF

Welke zorginstelling het best presteerde in het project ‘Sporten in ons Kot’ is nog niet geweten. De container staat nog een week op de parking van De Witte Mol en de Mollenaars maken zich sterk dat ze een gooi gaan doen naar de eerste plaats. Ongeacht de einduitslag komt iedere zorginstelling sowieso als winnaar uit de bus, want na afloop van het project verdeelt Rotary Tessenderlo de sport- en speeltoestellen zoals een loopband, hometrainers en Nintendo’s tussen de verschillende zorginstellingen.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio