Het programma voor Zuidrand Klassiek is rond. © RR

Kamermuziekconcerten in zeven Antwerpse gemeenten

Zuidrand -

Na een moeilijke periode door corona kan het programma van Zuidrand Klassiek 2021-2022 bekend worden gemaakt. Het organiserende Orfeoproducties plant zeven kamermuziekconcerten in evenveel gemeenten uit de Antwerpse zuidrand.

Zuidrand Klassiek is aan zijn zestiende editie toe. “Jonge toptalenten op trompet en viool wisselen we af met minder verwachte instrumenten, zoals accordeon en mandoline, en met ervaren musici in pianoduo of strijktrio. Twee concerten rond zang en opera-aria’s vervolledigen het programma”, beschrijft Orfeoproducties de zeven klassieke kamermuziekconcerten.

Het seizoen vangt op 23 september aan met het concert ‘Trumpet for all ages’ in de Heilig-Kruiskerk van Mortsel. Het Desguin Strijkkwartet komt op 4 november naar de kerk van O.L.V.-geboorte van Lint. Op 25 november is Zuidrand Klassiek te gast in Sint-Jacobuskerk van Borsbeek met Alon Sariel op de mandoline en Vincent l’hermet op de accordeon.

Vervolgens zijn er concerten voorzien op 27 januari in het Cultuurhuis Altena van Kontich, op 24 februari in zaal Da Capo van Hove, op 31 maart in de Sint-Leonarduskerk van Aartselaar. De afsluiter vindt plaats op 28 april volgend jaar in de Sint-Antoniuskerk van Edegem. Tickets zijn te koop op www.orfeo.be. (fisp)  

Vastgoed

Jobs in de regio