Antwerpse vriendinnen starten inzamelactie voor dieren uit overstroomde gebieden

Boechout, Lint -

Zonder afbreuk te doen aan het menselijk leed zijn enkele dierenvrienden uit onze regio een inzamelactie gestart voor de honden en katten uit de overstroomde gebieden. Wie eten wil doneren, kan dat bij de The Doggy Shop in Boechout. Minneke De Ridder uit Nijlen, die al een lokale voedselbank voor mensen heeft, zamelt samen met nog twee dierenvrienden materiële spullen in. “Het is de bedoeling woensdag alles al naar ginder te brengen als het mag”, zegt Greet Weyns van The Doggy Shop.

Kristin Matthyssen

Greet Weyns van The Doggy Shop in Boechout, een winkel in natuurvoeding voor honden en katten, organiseerde in 2019 al eens een hulpactie voor de door het noodweer getroffen dierenasielen in het Spaanse Orihuela. Hokken raakten toen ook helemaal overstroomd. Ze konden toen via de verkoop van snoepzakjes en vrije donatie zo’n achthonderd kilo hondenvoeding voor de Spaanse asielen inzamelen.

Hun actie ‘helpende handen voor natte pootjes’ krijgt nu een vervolg. “Vrijdag en zaterdag kunnen sympathisanten nog dierenvoer binnenbrengen in onze winkel The Doggy Shop op de Provinciesteenweg in Boechout”, zegt Greet. “Vanaf volgende week is onze winkel dicht voor het jaarlijks verlof, maar mensen kunnen via onze website nog dierenvoer bestellen en doneren. Het is de bedoeling woensdag al naar de getroffen regio’s te rijden om er alle goederen naartoe te brengen. We zijn volop contacten met de asielen en dierenartspraktijken aan het leggen.”

Verbrande koala’s

Omdat de stockageruimte bij The Doggy Shop beperkt is, verzamelt Minneke De Ridder met nog twee andere dierenvrienden materialen zoals manden, leibanden, zwemvesten, rubberbootjes, transportbenchen voor katten en honden, dekens en drink- en voerbakken. Zij willen ter plaatse nog naar vermiste dieren helpen zoeken en leggen nu contacten met de gemeentebesturen. De Ridder zoekt ook nog mensen met een bestelwagen of vrachtwagen die de materialen ter plekke willen brengen. Het is het idee een hulpteam op te starten. Minneke De Ridder kan worden gecontacteerd via Facebook, maar ook in Lint en Merksem kan er gerief worden binnengebracht.

Minneke De Ridder. 

Minneke De Ridder. ©  Dirk Vertommen

“Hopelijk kunnen we de gekte van onze inzamelactie voor de verbrande koala’s in Australië evenaren. Toen konden we 30.000 euro naar ginder sturen”, zegt Greet Weyns.

Er duiken zielige foto’s op uit de overstroomde gebieden. 

Er duiken zielige foto’s op uit de overstroomde gebieden. ©  rr

Ook nu zijn er aangrijpende foto’s opgedoken, onder meer van een hond die zich in een kolkende stroom met de voorpoten vastklemt aan een vangrail. “Dat blijkt een ouder beeld uit de Verenigde Staten te zijn, maar hier zijn ook al genoeg foto’s opgedoken van mensen die hun honden meedragen of op het dak met hun huisdieren op hulp zitten te wachten.”

De dieren van de watersnoodramp steunen? Neem contact op met The Doggy Shop, Provinciesteenweg 296 in Boechout of via tel. 03-488.03.30. Ook op de webshop kan er voeding gedoneerd worden via www.thedoggyshop.be. Alles is te volgen op Facebook en Instagram van The Doggy Shop

Organiseert u zelf een hulpactie voor de slachtoffers van het extreme noodweer? Laat het ons dan weten via dat invulformulier: