De nieuwe boomkapel aan de Lemberg. 

De nieuwe boomkapel aan de Lemberg. ©  rr

Vermist kapelletje is weer ‘thuis’

Westmalle -

Het kapelletje aan de Lemberg hangt weer op zijn vertrouwde plaats. Vorige week werd even verkeerdelijk gedacht dat de boomkapel gestolen was, tot bleek dat de gemeente Malle ze had meegenomen voor herstel. De volledig gerenoveerde boomkapel hangt nu weer te blinken.

Kristin Matthyssen

De Landelijke Gilde van Westmalle die de boomkapel aan de Lemberg in de buurt van het kasteel van Westmalle vijftien jaar geleden hing en sindsdien ook onderhoudt, vreesde vorige week het ergste. De boomkapel was vorige maand al beschadigd geraakt door vandalen en nu zelfs helemaal verdwenen. Er werd een zeer verontwaardigde oproep tot getuigen gelanceerd door bezorgde Mallenaren, tot bleek dat de gemeente op eigen initiatief de boomkapel verwijderd had. De mensen van de groendienst hadden de schade opgemerkt en wilden het kapelletje herstellen.

Het is een hele ‘vernieuwbouw’ geworden, naar het originele model, met zelfs een leien dakje zodat de boomkapel nu beter bestand is tegen de regen. Gelovigen kunnen er nu opnieuw hun gebedje komen doen of een kaars komen branden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio