In 2019 kwam Remco Evenepoel als winnaar over de eindmeet van het Puts na-Tourcriterium. 

In 2019 kwam Remco Evenepoel als winnaar over de eindmeet van het Puts na-Tourcriterium. © Olivier Matthys

Puts na-Tourcriterium schuift opnieuw op: “Onmogelijk om 5.000 mensen veilig te ontvangen”

Putte -

Het na-Tourcriterium in Putte is opnieuw uitgesteld. Dat meldt organisator Karl Haverbeke van vzw Putse Wielerdagen. “Na grondig overleg met de gemeente is gezamenlijk besloten om het evenement opnieuw een zomer te verschuiven”, klinkt het.

Kristof Van Rompaey

“Na het afgelasten van het Putse criterium vorig jaar en het verplaatsen van de Tour de France 2020 naar september, waren we vol goede moed om een vernieuwd na-Tourcriterium te organiseren op zondag 1 augustus”, zegt Karl Haverbeke. “Die datum, een week na de Olympische Spelen in Tokio, leek heel gunstig voor het aantrekken van toprenners.”

Toch moeten die ambities na grondig overleg opnieuw opgeborgen worden tot volgende zomer. “Ondanks de recente versoepelingen is het voor de gemeente organisatorisch nog onmogelijk om 5.000 mensen tegelijk op een veilige manier in het centrum te ontvangen. Voor de organisatie is het bovendien kort dag om het vip-gebeuren, een essentieel element van het criteriumbudget, op touw te zetten. Uitkijken dan maar naar de editie 2022, voorzien op zondag 31 juli, om een opvolger te krijgen voor Remco Evenepoel, de winnaar in 2019.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio