De winnaar ontving een cheque van 1.000 euro.  

De winnaar ontving een cheque van 1.000 euro.  © rr

Vita Veggie is Groentevakman 2021

Herenthout -

Vita Veggie uit Herenthout heeft de titel van Groentevakman 2021 in de wacht gesleept. Dat is een prijs die al zeven jaar wordt uitgereikt door het kwaliteitslabel Flandria in samenwerking met Boerenbond, Buurtsuper.be en het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Vita Veggie won in de categorie speciaalzaken en marktkramers.

Marc Peeters

Met de wedstrijd willen de organisatoren de vers-verantwoordelijken van voedingszaken extra motiveren. Een uitnodigende versrayon is volgend het VLAM het beste lokmiddel voor een zelfstandige onderneming, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Alle zelfstandige speciaalzaken en marktkramers konden zich inschrijven voor de wedstrijd. Een jury beoordeelde de kandidaturen. Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg ‘mystery-shoppers’ over de vloer. Drie finalisten werden alvast getrakteerd op winkelanimatie. Vita Veggie overtuigde dit jaar het meest. De zaak is al 14 jaar begaan met de gezondheid van hun klanten. Verse groenten en fruit maken hier een groot deel van uit. Ze streven ernaar om hun klanten op een creatieve manier te laten kennismaken met de oneindige mogelijkheden van groenten en fruit.

Salades

“Het maken van verse salades en bereidingen zorgt ervoor dat onze groenten en fruit mooi tot hun recht komen”, meent zaakvoerder Bjorn Van den Bulck. “Voor wie zelf liever de handen uit de mouwen steekt, bieden wij graag ons mooie assortiment groenten en fruit aan. Hiermee willen ze onze klanten aanzetten tot een gezonde levensstijl, waarvan groente en fruit de basis vormen.”

Het winnen van de titel Groentevakman 2021 levert alvast een cheque op 1.000 euro en de zaak mag uiteraard uitpakken met erkenning door de eigen sector.

Het welverdiende zilver gaat naar Het Fruithuis uit Minderhout (Hoogstraten), dat met persoonlijke advies met een glimlach, de correcte prijsstelling, de versheid van hun assortiment en het streven naar de perfecte kwaliteit en smaak een meerwaarde wil zijn.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio