©  rr

Turnhoutse leraar jiujitsu (61) slachtoffer van zinloos geweld aan eigen voordeur

Turnhout -

In de Smiskensstraat in Turnhout is een 61-jarige bewoner slachtoffer geworden van geweld toen hij met zijn fiets thuiskwam. Hij werd zonder reden in elkaar getimmerd en liep verwondingen in het gezicht op. “Geen aanleiding of niets, ik had meteen prijs.”

Toen Marc Helsen (61) woensdag met zijn fiets thuiskwam en de code van de fietslift in de Smiskensstraat ingaf, werd hij plots aangesproken door een man en een jongedame.

“Ze vroegen wat ik hier kwam doen. Ik heb geantwoord dat ik hier woon, maar nog voor ik uitgepraat was, kreeg ik een slag recht in gezicht. Ik viel op de grond, en kreeg stampen over heel mijn lijf. Als ze klaar waren, liepen ze weg. Er is niets gestolen”, vertelt Marc.

Moeilijk ademen

De zestiger werd zwaar toegetakeld in het gezicht, en moet aan zijn neus geopereerd worden. “De politie is gekomen en ik heb klacht neergelegd, maar ik weet niet wie die mensen zijn. Ik ken hun naam niet, en weet niet waar ze wonen, maar herken hen wel. Ze lopen hier wel vaker rond.”

Een schrik heeft de leraar jiujitsu niet gepakt, maar hij was wel totaal verrast. “Geen aanleiding of niets, ik had meteen prijs”, gaat hij verder. “Ik heb de voorbije nacht veel bloed verloren aan mijn gezicht, en kan ook moeilijk ademen. We zullen zien wat de politie kan vinden.” (brip)

Marc Helsen werd zwaar toegetakeld door onbekende mensen. 

Marc Helsen werd zwaar toegetakeld door onbekende mensen. © rr

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio