De voormalige brouwerij De Ridder in de Hertstraat in Deurne 

De voormalige brouwerij De Ridder in de Hertstraat in Deurne © Dirk Kerstens 

Brouwerij De Ridder wordt (tijdelijke) thuishaven voor artiesten

Deurne -

De voormalige brouwerij De Ridder in de Hertstraat in Deurne krijgt vanaf deze zomer een muzikale invulling. Muziekcentrum Trix en Studio Start openen er een proefplek en artistieke ruimte voor muzikanten en artiesten.

Jan Stassijns

Eind 2020 kochten Andante vzw, het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg en vastgoedbedrijf Miss Miyagi de voormalige brouwerij De Ridder in Deurne. De vzw zal er een groot deel van haar werking in onderbrengen en daarnaast worden er ook gemeenschapsfuncties in ondergebracht. De plannen zijn klaar en eind 2023 zouden de renovatiewerken van start kunnen gaan.

In afwachting daarvan nemen muzikanten en artiesten hun intrek in de voormalige brouwerij. Muziekcentrum Trix en vzw Studio Start openen er vanaf deze zomer ‘De Brouwerij’, een centrale werkplek voor artiesten. “Want er is in de stad echt nood aan meer ruimte waar muzikanten en andere creatievelingen zich kunnen ontplooien”, zegt Dieter Sermeus, algemeen coördinator van Trix. “We hebben enorm veel potentieel talent in de stad, maar die artiesten hebben ook plekken nodig waar ze kunnen repeteren, experimenteren en produceren om hun muziek of voorstellingen naar een hoger niveau te tillen.”

De Brouwerij is een tijdelijke invulling, maar voor Trix en Studio Start is het de ambitie om op termijn nog meer ruimtes in de stad aan te wenden voor muzikaal talent. “Het is ook de ideale plek voor kruisbestuivingen tussen verschillende artiesten te bewerkstelligen. Dat zien we ook in Trix, waar onze residenten elkaar vaak vinden in een creatieve smeltkroes. Optredens in de Brouwerij staan niet op de planning, maar dat sluit niet uit dat we op termijn niets op poten kunnen zetten. De voornaamste doelstelling is vandaag om artiesten hun eigen plek te geven.”

Deze artiesten gaan vanaf deze zomer aan de slag in De Brouwerij:

Abel Ghekiere

Annelies Van Dinter

The Calicos

Sietse van Meltheads

Aarde aan Daan

Simon Mitxelena

de.ploeg.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio