© Arie Kievit

Pallieterland verstuurt eerste uitnodigingen naar 12-15-jarigen

Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen, Ranst -

Vaccinatiecentrum Pallieterland in Lier zette tot woensdag al 109.292 vaccins. De eerste 1.400 uitnodigingen voor 12- tot 15-jarigen gingen vandaag, donderdag, de deur uit.

“De 12- tot 15-jarigen kunnen een Pfizervaccin krijgen vanaf 26 juli. Het grootste verschil met de vaccinatie van de 16- tot 18-jarigen is dat zij toestemming van hun ouder(s) of voogd nodig hebben om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met de ouder(s) of voogd naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen. Op de website laatjevaccineren.be vind je een voorbeeldbrief”, zegt de Lierse burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

In de Eerstelijnszone Pallieterland kregen ondertussen bijna 88% van de 18-64-jarigen minstens één dosis en bijna 42% van hen is volledig gevaccineerd. Bij de 65-plussers kreeg bijna 96% minstens één dosis en is bijna 88% volledig gevaccineerd. Kijken we naar de volledige bevolking van ELZ Pallieterland, dan kreeg ruim 74% kreeg minstens één dosis en ruim 44% is volledig gevaccineerd.

In ELZ Pallieterland weigerden tot nu toe 1.401 personen een vaccin omdat ze het niet willen.  (cvr)

De voorbeeldbrief vind je hier


MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio