Laakdal bindt de strijd aan met sluikstorten. 

Laakdal bindt de strijd aan met sluikstorten. © RR

Bewakingscamera’s in strijd tegen zwerfvuil

Laakdal -

Laakdal plaatst een tijdelijke vaste bewakingscamera op het grondgebied in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten, omdat de pakkans door traditioneel fysiek toezicht door bevoegde personen eerder klein is.

Met de inzet van camera’s wil Laakdal het sluikstorten gerichter en strenger aanpakken. “Het probleem tast niet alleen het milieu aan, het kost handenvol geld en creëert bovendien heel wat ergernis bij de bevolking”, stelt bevoegd schepen Benny Smets (PROLaakdal). “De tijdelijke vaste camera’s zullen daarom geplaatst worden op locaties waar overlast wordt vastgesteld of verwacht. Zo beseffen sluikstorters hopelijk beter welk fout gedrag ze vertonen en voelen ze financieel wat de gevolgen zijn van afval zomaar te dumpen.”  

De camera’s worden ingezet in samenspraak met de lokale politiezone. “In het zonaal politieplan staat dat de politie wenst bij te dragen tot de realisatie van een leefbare buurt”, voegt burgemeester Tine Gielis (CD&V) toe. “Een van de prioritaire thema’s is de aanpak van fysieke overlast in de publieke ruimte, waaronder sluikstorten. Cameratoezicht is een nuttig hulpmiddel voor een gerichte en efficiënte politie-inzet. Zo kunnen de overlastproblemen objectief worden waargenomen, preventief aangepakt worden en daders, slachtoffers en getuigen worden opgespoord.” (af)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio