Paaltjes maken van Hemelrijk tijdelijk een doodlopende straat

Essen -

Met de komst van het cohousingproject Qville en Robotland rijdt er meer verkeer door de straat Hemelrijk. Om die veilig en leefbaar te houden, komt er een knip ter hoogte van de Grensstraat. De maximumsnelheid wordt ook verlaagd naar 30 km/u. Het gaat hier om een proefopstelling.

“In overleg met de hulpdiensten en de verkeerspolitie is ervoor gekozen om het einde van de straat te knippen ter hoogte van de Grensstraat. We plaatsen hier tijdelijk enkele paaltjes zodat wagens er niet kunnen passeren. Op dezelfde locatie komt later nog een tractorsluis”, meldt de gemeente. Het knippen van de straat en het plaatsen van signalisatie en verkeersborden zal gebeuren tijdens de tweede helft van juli.

De politie voert eerst nog een verkeerstelling uit in Hemelrijk, de Hollandsedreef en de Handelsstraat. “Zo kunnen we onderzoeken wat de impact is op het aantal verkeersbewegingen in deze straten. Pas dan volgen de palen, gevolgd door de tractorsluis. Deze proefopstelling geldt gedurende enkele maanden. Nadien evalueren we alles en neemt de gemeente een definitieve beslissing.”

Tegelijkertijd met het knippen van de straat, wordt de maximumsnelheid van Hemelrijk teruggebracht naar 30 km/u. “We zijn ervan overtuigd dat we van Hemelrijk zo opnieuw een aangename en veilige straat maken voor bewoners en bezoekers.” (ella)Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio