© TDK

Voormalige dancing Cocks en Bacardi’s gaat tegen de vlakte

Sint-Amands -

Het gebouw op de Provinciale Weg in Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands), waar vroeger dancings als de Cocks Club, Bacardi’s en The Question gevestigd waren, wordt momenteel afgebroken. Op het terrein komt een woonproject.

Een aannemer is gestart met de afbraak van het bijna legendarische gebouw. Tientallen jaren lang deed het gebouw, dat op de drukke Provinciale Weg (N17) was gelegen, dienst als dancing of privéclub. “Het is eigenlijk een heel bekend gebouw geweest. Hier waren dancings gevestigd zoals de Cocks club, The Question, The Ritz, Echnaton en ook de Bacardi’s”, zegt Glenn Spiessens.

Hij breekt het gebouw nu af met zijn afbraakfirma. “Het is een stukje nostalgie dat verdwijnt. Veel mensen zijn hier uitgeweest, andere mensen kennen het gebouw gewoon omdat ze er elke dag voorbijreden.”

De afbraakwerken zijn vorige week gestart en zullen nog enkele weken duren. Niet alleen de dancing zelf - waar vroeger zelfs een vipruimte was op de eerste verdieping, gaat tegen de vlakte. Ook de aanpalende woning wordt afgebroken. “De werken duren wel even. Het is niet alleen het gebouw dat moet afgebroken worden, ook het puin moet afgevoerd worden.”

Matroesjka’s

De jongste jaren stond het gebouw leeg. Enkele jaren geleden werden er wel nog filmopnames gedaan voor de VTM-serie Matroesjka’s. Toen werden er verschillende scènes gedraaid. De dancing was uitgerust met veel spiegels, wat een ideaal kader vormde voor de reeks. “Die spiegels hangen nog aan de muur. We hebben ook nog het gouden bordje met de tekst Privé Club, deftige kledij verplicht, gevonden. En nog enkele lege flessen prosecco”, lacht Spiessens nog.

Als de afbraakwerken achter de rug zijn, staat het licht op groen om er woongelegenheden op te trekken. Met de afbraak van het gebouw verdwijnt een tweede legendarisch horecagebouw op de Provinciale Weg. Enkele jaren geleden werd ook Het Rozenhof, amper tweehonderd meter verderop, al afgebroken na een brand.  (tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio