© ATV

Kalmthoutse jeugd verwend met vernieuwd speelterrein en nieuw BMX-parcours

Kalmthout -

De Kalmthoutse jongeren krijgen er weer wat speelmogelijkheden bij. Niet alleen het speelterrein aan de Pastoor de Keyserlaan werd helemaal vernieuwd, er ligt nu ook een BMX-parcours op het voormalige atletiekterrein aan het station.

“Voor het speelterrein kozen we voor een totale makeover”, zegt Stefan Beyers van de jeugddienst. “Het voetbalveld kreeg een nieuwe grasmat en nieuwe doelen. Het basketpleintje kreeg nieuwe palen, een nieuwe asfaltlaag en nieuwe belijning. Fietsers en steppers kunnen genieten van een gloednieuw betonnen parcours rondom het hele terrein. Wat tegelijkertijd ook handig is voor mensen die met een kinderwagen een wandelingetje willen maken of voor minder mobiele mensen.”

“Voor de keuze van de toestellen vroegen we de mening en input van de kinderen uit de buurt”, gaat Stefan verder. “Ze kozen voor een avontuurlijk speelterrein voor verschillende leeftijdsgroepen. Het terrein is ingedeeld in een kleuterzone, een kidszone en een avonturenzone. Tel daar een valdempende ondergrond bij en je komt op een investering van 55.000 euro.”

“Het terrein is ook landschappelijk helemaal aangepakt”, zegt Silke Lathouwers (CD&V), schepen van Jeugd. “Zo zijn er enkele taluds en wadi’s aangelegd. Daarnaast is er extra groen aangeplant en zijn de bermen helemaal opgefrist. Die elementen bieden heel wat extra speelimpulsen aan de kinderen en zorgen voor een aangename beleving bij de bezoekers. De mama’s en de papa’s kunnen gezellig genieten op de nieuwe zitbanken of de picknickbank.”

Voormalig voorzitter van de jeugdraad, Jorgo Van Ginniken, woont vlakbij. “Een weelde aan mogelijkheden voor de kinderen. Hier ligt ook het enige outdoorbasketbalveld van de gemeente. Binnenkort gaan we hier al een kleine competitie organiseren.”

Nieuw BMX-parcours

Nieuw BMX-parcours © evdw

“Naast het speelterrein kan je aan het station, naast het skatepark, nu ook terecht op een heus BMX-parcours”, gaat Stefan Beyers verder. “Er is een leuke oefenomloop aangelegd van ongeveer 300 meter lang met bochten en hindernissen waar zowel beginnende als gevorderde BMX-ers zich stevig op kunnen uitleven. Het parcours bestaat uit een opeenvolging van rechte stukken, bochten en heuveltjes.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio