© ATV

Topchocolatier Burie opent nieuwe winkel met nieuwe pralinelijn

Hoevenen, Antwerpen -

Topchocolatier Lieven Burie (48) start in het oude Hoevense winkelcentrum aan de Kastanjelaan 19 een nieuwe zaak. Hij zal er onder meer een nieuwe pralinelijn presenteren, met nog meer kleuren, vormen en smaken.

Lieven Burie verhuisde twee jaar geleden van het drukke Antwerpse stadscentrum naar het rustigere Hoevenen. De winkel in Antwerpen ging dicht. “Maar toch bleven klanten me vragen of ze nog pralines of ander lekkers konden bestellen. Zo groeide langzaam de idee om in Hoevenen een nieuwe chocoladezaak open te doen. Bij een nieuwe zaak hoort volgens mij ook een nieuw aanbod. Daarom ontwikkelde ik een nieuwe lijn met nieuwe kleuren, vormen en smaken. Ook de verpakkingen zijn gemoderniseerd”, aldus Burie.

 

 © Evdw

Jarenlang was Chocolatier Burie in de Korte Gasthuisstraat een absoluut begrip, zowel bij de Antwerpse chocofielen als bij passerende toeristen. De zaak pakte immers elk jaar meermaals uit met opvallende chocoladevitrines, waaraan voorbijgangers zich lange tijd stonden te vergapen. “Of het nu in Antwerpen of Hoevenen is, dat maakt me niets uit. Kwaliteit en creativiteit blijven in mijn vingers zitten. Voor een ambachtelijk product is dat essentieel. Omdat ik geen bewaarmiddelen gebruik, is de versheid van de chocolade een zekerheid. Ik heb hier bewust voor een open winkel gekozen, zodat Iedereen die voorbijkomt me, aan het werk kan zien.”

Chocoladeliefde

Het nieuwe assortiment telt zestien pralines; negen van melkchocolade en zeven van pure chocolade. Lieven Burie : “Het leuke is dat ik met die zestien stuks altijd iedereen die me na aan het hart ligt, rondom mij heb. Kimberly, wat ook de naam van mijn vriendin is, bijvoorbeeld is een praline met witte ganache en cocoslikeur. Louizeke en Lotje verwijzen dan weer naar mijn dochters. De eerste is een pure praline met vanille ganache en cuberdon. Lotje is dan weer gevuld met een ganache van rozenessence en anijs.”

 

 © Evdw

De liefde voor chocolade heeft Lieven van zijn vader Hans. “Mijn vader is begonnen als chocolatier in Oostende. Ruim zestig jaar geleden verhuisden we naar Antwerpen. Toen hij er in 1964 de kans kreeg een winkeltje over te nemen, aarzelde hij niet. Hans Burie werd een begrip in de Antwerpse chocoladewereld. Zijn opvallende etalages met chocoladecreaties trokken steeds weer de aandacht.” Nu zet zoon Lieven de traditie verder in Hoevenen. “Ook hier mogen mensen eerlang opvallende etalages verwachten. Ik werk ook met een seizoensgebonden aanbod.”

erik vandewalle

www.chocolatierburie.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio