Clubvoorzitter Jan Hendrickx en vrijwilligers Benny Heylen en Jan Gui met enkele flessen van de Purp’re H.

Clubvoorzitter Jan Hendrickx en vrijwilligers Benny Heylen en Jan Gui met enkele flessen van de Purp’re H. © Joren De Weerdt

FC Heikant heeft met Purp’re H eigen fles gin

Berlaar-Heikant -

Bij voetbalclub FC Heikant uit Berlaar-Heikant hebben ze een eigen gin laten maken. De Purp’re H verwijst naar de clubkleuren en ook het drankje zelf heeft een purperen tintje.

Bert Provoost

Hei Kermis zit erop, maar het was helaas een feestweekend zonder de voor de verenigingen winstgevende mosseltenten. “Voor het tweede jaar op rij is dat een zware tegenvaller voor de club. Ook onze ginbar konden we niet organiseren. Om dat enigszins te compenseren, zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Zo zijn we uitgekomen bij een eigen gin. Zo kunnen mensen er thuis van genieten”, vertellen clubvrijwilligers Benny Heylen en Jan Gui.

De gin wordt in plaatselijke cafés verkocht en ook bij enkele handelszaken is het te koop aan 38 euro per fles. “De verkoop loopt heel goed. Op veertien dagen tijd hebben we al honderden flessen verkocht. We zijn blij dat de gin in de smaak valt. Het is een goed en artisanaal product dat gemaakt wordt door Jos Van Hemel van Skyspirits uit Putte. Er is veel proefwerk aan te pas gekomen en we zijn heel blij met het resultaat.”

Het etiket is professioneel ontworpen door Paul Van Peer van Action Action uit Hove. 

Het etiket is professioneel ontworpen door Paul Van Peer van Action Action uit Hove. © Joren De Weerdt

De drank heeft een lichtpurperen schijn. “Dat is een verwijzing naar onze clubkleuren. Qua smaak is het een toegankelijke gin met citroenaroma’s. Je kan hem puur of met tonic drinken. We adviseren als tonic een Fever Tree Mediterranean. Een schijfje limoen of citroen past er goed bij en er hoort natuurlijk ook wat ijs in. Het etiket is professioneel ontworpen door Paul Van Peer van Action Action uit Hove”, leggen de twee uit.

“Heikant speelt tegenwoordig in nationale en we willen op dat niveau blijven. Er wordt gewerkt aan de voorbereidingen voor een nieuwe kantine en accommodatie. En we kunnen uitkijken naar het vijftigjarig bestaan volgend jaar in 2022. Minstens tot dan gaan we de gin blijven aanbieden”, aldus Benny en Jan.

De gin is te koop bij verschillende lokale handelaars en kan ook besteld worden via bennyheylen5@gmail.com. (bepr)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio