Politie zet de Tweemontstraat af na aanval met brandbom 

Politie zet de Tweemontstraat af na aanval met brandbom © Boelens

Vermoedelijk doelwit van aanslag zelf ook verdacht van aanval met brandbom

DEURNE -

De aanslag met de motovcocktail in de Tweemontstraat in Deurne, kan gelinkt worden aan eerder geweldsincidenten in het drugsmilieu. Het vermoedelijke doelwit van de aanval van dinsdag, wordt zelf ook verdacht van betrokkenheid bij drugsgeweld.

De brandbom kwam dinsdag tot ontploffing aan de gevel van een huis dat bewoond wordt door de ouders van S. R., een jongeman die bij politie en gerecht gekend is voor drugsfeiten. Meer nog, S.R. werd enkele weken geleden opgepakt tijdens een grote actie van de federale gerechtelijke politie tegen criminelen die betrokken zijn geweest bij de lange reeks aanslagen in het drugscircuit. De speurders konden de verdachten, waaronder S.R., aan een reeks feiten linken dankzij de chatberichten die tijdens het grote SKY ECC-dossier werden onderschept. S.R. wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een aanval met een brandbom in de Albert Bevernagelei, een straat in dezelfde wijk in Deurne als de Tweemontstraat.

Het Antwerpse parket heeft een nieuw gerechtelijk onderzoek gevorderd naar aanleiding van de feiten in de Tweemontstraat. “Op het ogenblik van de feiten waren de bewoners aanwezig. Er vielen geen gewonden en de materiële schade was beperkt.”

Volgens het parket maakt “een mogelijke binding met het drugsmilieu voorwerp van verder onderzoek.”(vdaa/sare)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Misdaad Antwerpen