Zaakvoerder Filip Pittoors, schepen Luc Van Houtven en burgemeester Sofie Joosen. 

Zaakvoerder Filip Pittoors, schepen Luc Van Houtven en burgemeester Sofie Joosen. © rr

Huis van de Tomaat hangt AED-toestel voor werknemers en buurt

Duffel -

De gemeente Duffel is een AED-toestel rijker. Je vindt de nieuwe automatische externe defibrillator in de Zijpstraat, aan de tomatenautomaat van het Huis van de Tomaat.

Chris Van Rompaey

Een automatische externe defibrillator of AED is een eenvoudig te bedienen, draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Duffel telt ondertussen al verschillende AED-toestellen: aan de bibliotheek, het zwembad, woonzorgcentrum Sint-Elisabeth, gemeentelijke lagere school De Meyl en aan de kantine van KVV Duffel in sportcentrum Mijlstraat.

Voor het eerst stelt ook een ondernemer een AED-toestel beschikbaar. Het nieuwe AED-toestel hangt in de Zijpstraat, aan de tomatenautomaat van het Huis van de Tomaat. Zowel medewerkers van het bedrijf als voorbijgangers kunnen het gebruiken. “Het lokaal bestuur heeft een subsidiereglement opgemaakt om ook voor Duffelse organisaties en verenigingen een aankoop van een AED-toestel te ondersteunen en te stimuleren. De medewerkers van ons technisch centrum zorgden voor de plaatsing”, zegt schepen Luc Van Houtven (CD&V), bevoegd voor het Technisch Centrum.

Nauwe band

“Ons bedrijf is 27 jaar actief in de Zijpstraat”, zegt Filip Pittoors, zaakvoerder van het Huis van de Tomaat. “We vinden het heel belangrijk dat onze 25 medewerkers onmiddellijk geholpen kunnen worden indien nodig. Dit geldt ook voor onze buurt, Duffel-Mijlstraat, waar we een nauwe band mee hebben. Hopelijk hebben we het toestel nooit daadwerkelijk nodig.”

Deze aankoop van het AED-toestel past binnen het charter ‘Hartveilige Gemeente’. “Dat charter heeft tot doel om de overlevingskansen van mensen die een hartstilstand meemaken, zo groot mogelijk te maken”, zegt schepen van Welzijn Lili Stevens (CD&V). (cvr)MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio