De kampplaats ontruimen was de enige oplossing

De kampplaats ontruimen was de enige oplossing © rr

Gidsen Sint Jan en scouts keren vervoegd van kamp terug

Aartselaar -

Gidsen Sint Jan en de scouts 92ste kamperen in Wallonië. Door wateroverlast keren beide jeugdverenigingen vervroegd terug naar huis.

 

De berichten dat veel in Wallonië kamperende jeugdverenigingen door de hevige regenval en de daarbij horende overstromingen in problemen kwamen, verontrustte ook jeugdschepen Mark Van Hecke (N-VA). Vooral voor de Gidsen Sint Jan was de situatie onhoudbaar. Zij kampeerden in Tenneville in de provincie Luxemburg waardoor de Ourthe stroomt.

Het terrein waar de gidsen kampeerden

Het terrein waar de gidsen kampeerden © rr

“Hun terrein kwam door de hevige regenval onder water te staan”, zegt de schepen. “Hun kampeerplaats opruimen was de enige mogelijkheid. Ze kregen van de eigenaar van het terrein de toestemming om de woensdagnacht in de aanpalende schuur te mogen doorbrengen. Donderdag keren ze terug naar huis. Dat is uiteindelijk één dag eerder dan hun eerder opgestelde planning.”

De ondergelopen gidsentent

De ondergelopen gidsentent © rr

De schepen zegt opgelucht te zijn dat verder geen andere van de Aartselaarse jeugdverenigingen echt in de problemen kwam. “Onze KLJ’ers vertrekken pas volgende week naar Ieper terwijl Chiro Akkefietje Haacht als bestemming hebben. Chiro Echo kampeert later in Forge Philippe tegen de Franse grens maar hoopt dat de problemen met de wateroverlast er dan voorbij zullen zijn.”

“De scouts 92ste Aartselaar-Reet tenslotte hebben wel last van een drassig terrein en de daarbij horende modder. Hun kampplaats ligt in Vresse sur Semois in de provincie Namen. Ook zij plannen eerder (ook donderdag?) naar huis terug te keren.”  (jw)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio