©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Beerschot verliest Memorial Marc Steenackers van FC Utrecht

Beerschot heeft in het eigen Olympisch Stadion de Memorial Marc Steenackers met 1-2 verloren van FC Utrecht. Het was al het zesde oefenduel van Utrecht tegen Belgische tegenstanders, het verloor nog geen enkele keer. Bij de thuisploeg viel vooral op dat het nog een extra aanvallend ingestelde speler kan gebruiken.

Koen Frans

Zo’n 1.700 toeschouwers tekenden in het Olympisch Stadion present voor de vierde editie van de Memorial Marc Steenackers. De aanwezige fans bewezen dat je niet met veel hoeft te zijn om veel kabaal te maken. De supporters stuwden de thuisploeg meteen naar voor. Na 8 minuten slingerde Sanyang zich op de achterlijn voorbij zijn rechtstreekse tegenstander, maar hij knalde voorlangs. Utrecht reageerde met een afstandsschot van linksachter Zagré. Nadien nam Utrecht duidelijk de wedstrijd over. Iets voor het halfuur gleed Van den Buijs weg, maar gelukkig voor Beerschot faalde Kerk oog in oog met Vanhamel. Een paar minuten later was het toch prijs. De jonge Belg Othmane Boussaid (ex-Lierse) knalde van buiten de zestien, Vanhamel verkeek zich compleet op de bal en de bezoekers klommen zo verdiend op voorsprong. Op slag van rust duwde De Smet de gelijkmaker tegen de touwen na een kopbal van Van den Buijs. Scheidsrechter Boterberg keurde het doelpunt echter af voor buitenspel. Halfweg stond het 0-1 voor de bezoekers uit Nederland.

Na de pauze was de eerste kans voor Van den Buijs, zijn kopbal dwarrelde naast. Rond het uur wisselde FC Utrecht bijna zijn volledige ploeg. Ook de invallers van Utrecht dwongen de beste kansen af. Beerschot probeerde wel, maar kon te weinig écht gevaarlijke kansen afdwingen. Een kwartier voor tijd tikte Van de Streek de 0-2 binnen. Vijf minuten later zette invaller Krekovic zich goed door, hij reikte Blessing Eleke de aansluitingstreffer aan. In blessuretijd had Holzhauser de gelijkmaker aan de voet, maar zijn poging draaide weg van de kruising. Er werd niet meer gescoord. FC Utrecht zet zijn ongeslagen reeks in België zo voort en is de verdiende winnaar van de vierde editie van de Memorial Marc Steenackers.

LEES OOK: Van den Buijs (Beerschot) blijft positief na nederlaag tegen Utrecht: “Dit was een goede test voor ons”

Doelpunten: 33’ Boussaid (0-1), 75’ Van de Streek (0-2), 81’ Eleke (1-2)

Opstelling Beerschot: Vanhamel; Réda, Konstantopoulos, Van den Buijs, Van den Bergh (84’ Belhadj), De Smet (84 Mboko); Pietermaat (66’ Dom), Coulibaly (84’ Radic), Okyere (78’ Krekovic), Holzhauser; Sanyang (78’ Eleke).

Opstelling FC Utrecht: Oelschlägel; Mokono (45’ Djevecio, 60’ Ter Avest), Meissen (45’ Huizing), Mamengi (45’ Mukeh), Zagre (45’ Timber, 60’ Warmerdam); Ramselaar (60’ Van Overeem), Van den Berg (60’ Maher), Gustafson (60’ Van de Streek); Kerk (60’ Sylla), Douvikas (60’ Balk), Boussaid (60’ Mallahi).

Toeschouwers: 1.700

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX Agency

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws