Stef Roevens (links) organiseert Naale Jaarmet in Beekpark.

Stef Roevens (links) organiseert Naale Jaarmet in Beekpark. © givl

Zomerbar Kocoon start programma met Naale Jaarmet

Nijlen -

Organisator Stef Roevens van de Kocoonzomerbar gaf het programma vrij van de evenementen die op touw staan in het Beekpark. Meest in het oog springend is Naale Jaarmet, een knipoog naar de echte jaarmarkt die al twee jaar na elkaar werd afgelast.

Gino Van Looy

“We organiseren een tiental evenementen deze zomer”, zegt Roevens. “We doen dit in samenwerking met het gemeentebestuur, dus alles zal coronaproof verlopen met looprichtingen en het eten en drinken volgens het horecaprotocol. We hebben ook gekozen voor een gevarieerd aanbod, zodat iedereen zijn gading kan vinden. Zondag hebben we bijvoorbeeld een foodfestival met acht plaatselijke zaken die hun producten verkopen.”

Het opvallendste evenement is Naale Jaarmet. “De jaarmarkt op tweede paasdag is een icoon in Nijlen. De helft van de bevolking pakt achteraf een dag verlof om te bekomen. Door corona is de jaarmarkt nu al twee jaar niet kunnen doorgaan. Wij willen op kleine schaal toch dat typische gevoel oproepen. We hebben 28 kraampjes van plaatselijke handelaars en ook enkele kermisattracties. Voor mensen die iets willen drinken, is er uiteraard de zomerbar. We hebben al veel enthousiaste reacties gekregen toen de mensen hoorden dat er een kleine jaarmarkt zou plaatsvinden.”

Rustig iets drinken in de zomerbar kan altijd

Rustig iets drinken in de zomerbar kan altijd © givl

Volgende week vrijdag vindt er ook een ludiek evenement plaats: records breken. “We hebben opzoekingswerk verricht om te zien welk wereldrecord we zouden kunnen verbreken. We zijn uitgekomen op om het meeste t-shirts boven elkaar aan doen, om ter meeste post-its op je gezicht kleven en zo veel mogelijk smarties met stokjes eten, allemaal binnen een minuut. Het is vooral bedoeld voor het plezier, maar als er toch iemand dicht bij het record moest komen, laten we op een ander moment een gerechtsdeurwaarder komen. Je ziet, het is echt voor elk wat wils.” (givl)MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio