Vriendinnen Karlien en Siska vertrekken nu vrijdag richting Boedapest met de oude Land Rover Defender van de papa van Siska. 

Vriendinnen Karlien en Siska vertrekken nu vrijdag richting Boedapest met de oude Land Rover Defender van de papa van Siska. © Joren De Weerdt

Vriendinnen Siska en Karlien storten zich op rally-avontuur: “We wilden eens iets gek doen”

Putte -

Vriendinnen Siska Van Coninckxloo (30) en Karlien Vervoort (27) uit Putte wagen zich vanaf vrijdag aan een sprong in het ongewisse. Omdat hun reisplannen vorig jaar werden gedwarsboomd, nemen ze nu deel aan de Budapest Rally, een bonte tocht richting de hoofdstad van Hongarije in zeven etappes. “Stiekem hopen we het heel goed te doen tussen al die mannelijke deelnemers”, zeggen ze.

Kristof Van Rompaey

Vriendinnen Siska en Karlien wilden vorig jaar gaan rondtrekken in Japan, maar corona besliste daar anders over. Via Instagram stuitte Karlien op een avontuurlijk alternatief: de Budapest Rally. Siska stemde in zonder echt te weten waar ze aan toe zouden zijn. “We wilden eens iets gek doen, compleet buiten onze comfortzone”, zegt Karlien. “Zonder al te veel na te denken, schreven we ons in.”

“We vertrekken met de oude Land Rover Defender van mijn papa”, vult Siska aan. “Onderweg moeten we opdrachten vervullen waarmee we punten kunnen verdienen. Om te beginnen wordt gevraagd om je auto leuk versieren. Het wordt dus een heel kleurrijke bedoening.”

Het duo kiest voor een safarithema. “Het is niet onze auto, dus we kunnen niet té ver gaan met de versiering”, zegt Karlien. “We houden het vooral op knuffeldieren en twee vlaggen. Voor onszelf hebben we ook bijpassende outfitjes voorzien.”

Charmes

Siska is kapster in Heist-op-den-Berg, Karlien is thuisverpleegster. Of ze ook iets afweten van techniek als er onderweg iets stukgaat? “Ik weet waar ik het oliepijl moet nakijken, hoe ik ruitenvloeistof moet bijvullen en hoe ik een band moet vervangen”, zegt Karlien. “Daar stopt het ongeveer. Bij grotere problemen kan ik mijn vader wel bellen. Hij is garagist.”

Siska vult aan: “Als er echt iets serieus scheelt, dan hopen we te kunnen rekenen op onze charmes.”

 

 ©  Joren De Weerdt

De rit gaat in zeven etappes richting Boedapest. Onderweg passeren de deelnemers langs enkele pittoreske locaties, zoals de Plitvicemeren in Kroatië, Venetië en het Pianomeer in Italië. Overnachten doen de vriendinnen in de daktent op hun wagen. “Stilaan beginnen de zenuwen toch wat toe te nemen”, geeft Karlien toe. “Onze auto is niet meer de nieuwste. Hopelijk houdt hij het vol. Onze terugreis is nog niet gepland, maar een badje of een saunaatje en wat meer comfort zal ons in elk geval deugd doen na zo‘n week.”

Dagelijks moeten de vriendinnen 400 tot 500 kilometer afleggen. “Ik denk dat Siska beter rijdt en dat ik beter ben in het navigeren, maar we gaan sowieso wel afwisselen”, zegt Karlien. “Een speciale voorbereiding deden we niet. We hebben wel geleerd hoe we een vastzittende auto moeten lostrekken. Omdat we met een Defender rijden, zit de kans er wel in dat we eens iemand uit de problemen moeten helpen. Heel comfortabel zit onze auto trouwens niet.”

Mannentrip

Voor Siska en Karlien was deelnemen aanvankelijk belangrijker dan winnen, maar ze stelden hun ambities toch al wat bij. “De rally is eigenlijk een echte mannentrip”, zegt Karlien. “Hoe zalig zou het zijn om tussen dat gezelschap goede punten te scoren? Stiekem hopen we dus wel op een uitstekend resultaat. Je kunt onze tocht volgen via onze Instagram-pagina ‘Siskar Budapest Rally 2021’. Het aantal volgers telt mee voor het puntensaldo. We hebben er nu al een 230-tal, maar voor ons is het dus superbelangrijk om dat aantal nog op te voeren.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio