Bij de lokalen van Chiro Heultje brak zondagavond brand uit.  

Bij de lokalen van Chiro Heultje brak zondagavond brand uit.  © Marc Peeters

Gemeente biedt Chiro Heultje perspectief na brand

Heultje -

Er is goede hoop dat de Chiro van Heultje (Westerlo) haar nieuwe jaarwerking in september op een normale manier kan starten. Dat bleek woensdag na overleg tussen de jeugdvereniging en het lokale bestuur van Westerlo. Vorig weekend liepen de Chirolokalen zware schade op door een brand.

Het gemeentebestuur van Westerlo is de huisbaas van de Chiro van Heultje. “Momenteel zijn de verzekeringsmaatschappijen nog aan zet en laten we die hun werk doen”, zegt schepen Tinne Wuyts (CD&V). “Op het einde van de maand komen we opnieuw samen om de stand van zaken te bespreken. Dan moet er ook duidelijkheid zijn over de schade en de mogelijke aanpak. Plan A is nog altijd terug te keren naar de getroffen lokalen, tenminste als dan kan. En uiteraard nadat een gespecialiseerde firma langs is geweest om op te ruimen en te poetsen.”

De schade aan de Chirolokalen is aanzienlijk. 

De schade aan de Chirolokalen is aanzienlijk. ©  RTV

Plan B is een alternatieve ruimte zoeken op dezelfde site. “En die is er in principe ook”, zegt schepen Wuyts. “Zo staan er onder meer twee klascontainers die normaal gezien vanaf september niet meer voor onderwijs gebruikt worden en dus eventueel als tijdelijk lokaal kunnen dienen.”

Er is nu even wat tijd om daarover na te denken. Het jaarlijkse jeugdkamp is achter de rug en de werking van de Chiro ligt grotendeels stil. “Vanaf volgende maand komt de leiding opnieuw samen om het nieuwe werkjaar voor te bereiden, maar daar is niet zoveel ruimte voor nodig”, zegt Wuyts. “Zodra de 120 leden weer verwacht worden, zal er een oplossing zijn.” mph

 

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio